Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Κατακρεουργεί τα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Να νομιμοποιήσουν τον εξονυχιστικό και πολλές φορές προσβλητικό έλεγχο των επιβατών που επισκέπτονται τις ΗΠΑ, αναζητούν Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Associated Press

Να νομιμοποιήσουν τον εξονυχιστικό και πολλές φορές προσβλητικό έλεγχο των επιβατών που επισκέπτονται τις ΗΠΑ, αναζητούν Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.--

Τρόπους να καταστήσει νομιμοφανή την παροχή των προσωπικών δεδομένων των επιβατών που επισκέπτονται τις ΗΠΑ, στις μυστικές υπηρεσίες της Ουάσιγκτον, αναζητούν Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά την κίνηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να ακυρώσει την προηγούμενη συμφωνία σχετικά με τη χρήση δεδομένων από τα μητρώα ονομάτων επιβατών, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή στις 30 Σεπτέμβρη 2006 και περιλάμβανε ακόμα και πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες των επιβατών, «θα πρέπει να συναφθεί μια νέα συμφωνία για την περίοδο από 1 Οκτώβρη 2006 έως τον Νοέμβρη του 2007». Κατόπιν τούτου, η ΕΕ «θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ μια μεσοπρόθεσμη συμφωνία», με το Κοινοβούλιο να έχει ενεργό ρόλο...

Η ...σύσταση των Ευρωβουλευτών «κρίνει» ότι «θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που επισημάνθηκαν στην προηγούμενη συμφωνία», ενώ τάσσονται υπέρ «της μετάβασης σε ένα σύστημα προώθησης δεδομένων, βάσει του οποίου θα διαβιβάζονται στις αμερικανικές αρχές μόνο τα δεδομένα που ζητούν, αντί να τους παρέχεται πρόσβαση σε ολόκληρη την τράπεζα δεδομένων», με τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος να προσανατολίζεται και σε χωριστές συμφωνίες ΗΠΑ - κρατών μελών. Ενώ σε μία υποκριτική προσπάθεια να φανούν πως προστατεύουν τους πολίτες ζητούν «να περιοριστεί ο αριθμός των στοιχείων που ενδέχεται να ζητηθούν και να φιλτράρονται τα ευαίσθητα δεδομένα στην πηγή τους».

Οσον αφορά δε τη μεσοπρόθεσμη συμφωνία, που θα ισχύσει μετά τον Νοέμβρη του 2007, το Ευρωκοινοβούλιο θέλει τη νομοθεσία για θέματα ασφαλείας να μην εξετάζεται βάσει του τρίτου πυλώνα αλλά βάσει του πρώτου, ώστε το Κοινοβούλιο «να μπορέσει να συνδιαμορφώσει το κείμενο της συμφωνίας μέσω της διαδικασίας συναπόφασης»...

Κατακρεούργηση δικαιωμάτων...

«Οσο περισσότερο μιλάει η Ευρωπαϊκή Ενωση για τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, τόσο περισσότερό τα κατακρεουργεί», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τη συμφωνία για τη μεταφορά στις αμερικανικές αρχές ασφαλείας των προσωπικών δεδομένων των επιβατών που ταξιδεύουν από την Ευρώπη στις ΗΠΑ.

Οπως υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «παρά την ακύρωση της προηγούμενης συμφωνίας από το Δικαστήριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει στην ουσία τη σύναψη μιας πανομοιότυπης συμφωνίας που φακελώνει όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για λογαριασμό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών», αναφέροντας χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ότι «η συζήτηση για την προστασία των προσωπικών δεδομένων θυμίζει κάθε φορά θέατρο του παραλόγου. Γιατί; Υπάρχει ακύρωση της απόφασης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και από την έκθεση και από την Επιτροπή ουσιαστικά προτείνεται η ίδια συμφωνία, ακριβώς η ίδια, η οποία έχει ακυρωθεί.

Δεύτερον, καταγγέλλεται η παράδοση στοιχείων συναλλαγών εκατομμυρίων πολιτών από τη SWIFT και την ίδια στιγμή, στην ίδια ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ψηφίζεται έκθεση η οποία νομιμοποιεί αυτή την παράδοση.

Τρίτον, καταγγέλλεται η ύπαρξη μυστικών φυλακών από αυτούς οι οποίοι συμμετείχαν στις κυβερνήσεις, είχαν υπογράψει συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και έρχονται μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και διαμαρτύρονται.

Τέταρτον, γίνεται συζήτηση για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και την ίδια στιγμή το Κοινοβούλιο εγκρίνει το στήσιμο ενός γιγαντιαίου συστήματος ηλεκτρονικού φακελώματος με βιομετρικά δεδομένα, σύστημα Σένγκεν ΙΙ, κλπ.

Συμπέρασμα: όσο περισσότερο μιλάτε για προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, τόσο περισσότερο τα κατακρεουργεί η Ευρωπαϊκή Ενωση. Και αυτό αποτελεί μια κοροϊδία απέναντι στους λαούς. Η ονομαζόμενη "αντιτρομοκρατική εκστρατεία" ένα στόχο έχει: να τρομοκρατήσει τους λαούς και να τους υποτάξει, αλλά πιστεύουμε όμως ότι τελικά δε θα το καταφέρει!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ασφάλεια και τάξη(2016-04-16 00:00:00.0)
Προσπάθεια θεσμοθέτησης της διαβίβασης προσωπικών δεδομένων(2007-09-29 00:00:00.0)
Στάχτη στα μάτια των λαών(2006-01-25 00:00:00.0)
Στον «αέρα» τα προσωπικά δεδομένα(2003-12-18 00:00:00.0)
Αμερικάνικοι "κοριοί" στα ευρωπαϊκά δίκτυα(1998-09-17 00:00:00.0)
Ενστάσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λόγω... έλλειψης μελέτης(1998-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ