Πέμπτη 24 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Τι σημαίνει η αποστολή τους στο Λίβανο

Με την προχτεσινή του απόφαση το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή εμπλέκει τη χώρα μας (με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να καταφθάνουν στις ακτές του Λιβάνου) στους στόχους των Αμερικανών και του Ισραήλ και συγκεκριμένα:

-- Με χρήματα, όπλα και ενόπλους του ελληνικού λαού να εξουδετερώσει την αντίσταση του λιβανέζικου λαού, αφού τα πλοία μας θα συμβάλλουν στην απομόνωση (εμπάργκο) διά θαλάσσης του ενός των εμπολέμων (της «Χεζμπολάχ»).

-- Προσθέτει τη δική της βοήθεια στη δυσοίωνη προοπτική για νέο εμφύλιο μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στο Λίβανο, αφού η στρατιωτική βοήθεια που παρέχεται, συντηρεί τη δυστυχία των μουσουλμάνων.

-- Αποκλείει τον ανεφοδιασμό του αντιστεκόμενου λιβανέζικου λαού και παρέχει χρόνο στο Ισραήλ να αναπληρώσει τα πυρομαχικά του (μήπως οι αποθήκες των ΗΠΑ στη Σούδα παίζουν ρόλο εδώ;) μετά την εξάντληση των βομβών του κατά των αμάχων και των περιουσιών τους στο Λίβανο. Ολοι λένε πως το Ισραήλ απέτυχε σ' αυτόν τον πόλεμο και αυτός είναι σημαντικός λόγος, να είναι ακόμα πιο σκληρό και ανάλγητο στη συνέχεια.

-- Βοηθά στη διατήρηση της προσφυγιάς των εκατομμυρίων Παλαιστινίων, στην εξαθλίωση, την πείνα και το μαρασμό ενός υπερήφανου λαού.

-- Ενισχύει το Ισραήλ να διαθέτει τις δυνάμεις του στις παραβιάσεις της εκεχειρίας και σε επιχειρήσεις κατά των Παλαιστινίων και τις συλλήψεις των στελεχών της Παλαιστινιακής Αρχής κλπ. Αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις σημαντικού τμήματος του ισραηλινού λαού και εφέδρων στρατιωτικών του.

-- Βοηθά στη διατήρηση από το Ισραήλ της κατοχής εδαφών του Λιβάνου και της Συρίας, εκτός των παλαιστινιακών.

-- Συμπράττει στη διατήρηση των ανελεύθερων οικογενειακού τύπου καθεστώτων των αραβικών χωρών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους λαούς τους, αφού αποδέχεται τη λογική της θεώρησης των οργανώσεων τύπου «Χεζμπολάχ» και «Χαμάς» ως τρομοκρατικών και των καθεστώτων τύπου Συρίας και Ιράν ως δικτατορικών, παριών, κακών.

-- Ενισχύει τις προσπάθειες των ΗΠΑ και του Ισραήλ να επέμβουν για ανατροπή των καθεστώτων της Συρίας και του Ιράν, που είναι και ο κύριος στόχος τους μετά την εισβολή, καταστροφή και κατοχή του Ιράκ. Τώρα το Ιράν σκληραίνει πάλι τη στάση του στο θέμα της ανάπτυξης της πυρηνικής του τεχνολογίας και αντίστοιχων δυνατοτήτων, αφού δεν αποδέχεται πως, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και άλλοι θα κατέχουν ατομικές βόμβες, ενώ αυτές οι χώρες τού απαγορεύουν να κάνει το ίδιο. Εκτιμάται πως η προσπάθεια για εξουδετέρωση της «Χεζμπολάχ» και της παλαιστινιακής αντίστασης απέβλεπε στην εκκαθάρισή των, ώστε ανενόχλητο το Ισραήλ να συμπράξει σε επίθεση κατά του Ιράν.

-- Απελευθερώνει δυνάμεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ για άλλες επεμβάσεις (οι τελευταίες δε διαθέτουν ενόπλους στη σύνθεση της πολυεθνικής δύναμης, ενθυμούμενες προφανώς πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον τους).

-- Συμβάλλει στη «Νέα Μέση Ανατολή» όπως την οραματίζονται οι ΗΠΑ. Δηλαδή με έλεγχο όλων των κυβερνήσεων, με κατοχή, διάλυση, συντριβή όσων κρατών διαφωνούν και με εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων (πετρελαίων και φυσικού αερίου).

-- Συνεργάζεται στο να μετατρέπεται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε όργανο των ομάδων που ελέγχουν τις ΗΠΑ και τις χώρες συμμάχους τους (η Ελλάδα σύρεται από τις κυβερνήσεις της ως σύμμαχος των ΗΠΑ σε τέτοιες δράσεις, αλλά ο λαός μας κανένα όφελος δεν έχει από τις συμπράξεις αυτές).

-- Η Νέα Τάξη Πραγμάτων εγκαθιδρύεται με τέτοιες επιχειρήσεις - επεμβάσεις και η χώρα μας βοηθά με τις Ενοπλες Δυνάμεις της σ' αυτές. Ο έλεγχος της Μέσης Ανατολής και των πετρελαίων της είναι ισχυρός παράγοντας στους παρόμοιους για έλεγχο όλων των περιοχών με ενεργειακούς πόρους, καθώς και των περιοχών στρατηγικής σημασίας. Η αποδυνάμωση «Χεζμπολάχ», Λιβάνου, Συρίας και Ιράν αποτελούν σημαντικούς αλληλοδιάδοχους κρίκους στην περικύκλωση, αποδυνάμωση, έλεγχο της Ρωσίας, Κίνας και Ινδίας και των πετρελαίων Κασπίας και Μέσης Ανατολής.

Η χώρα μας με την αποστολή στο Λίβανο πλοίων, ελικοπτέρων και βατραχανθρώπων, βοηθά στα παραπάνω, αποδυναμώνοντας αντίστοιχα την αμυντική μας ισχύ και πλήττοντας, στην ουσία, τις παραδοσιακές καλές σχέσεις με τους αραβικούς και λοιπούς λαούς της περιοχής. Λησμονεί η κυβέρνηση την κυπριακή τραγωδία και το ρόλο Αγγλων και Αμερικανών. Δεν είναι θέμα εισβολής και κατοχής ο Νότιος Λίβανος και η Βόρεια Κύπρος; Ξεχάσανε τον «Αττίλα»; Γιατί βοηθούν τον ισραηλινό ιμπεριαλισμό και τον δικό του «Αττίλα»; Οι Ενοπλες Δυνάμεις μας είναι παράρτημα των ΗΠΑ και του Ισραήλ ή ανήκουν στον ελληνικό λαό απ' όπου και προέρχονται;


Α. ΚΑΚΑΡΑΣ
Αρχιπλοίαρχος ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ