Παρασκευή 18 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Βάζει φωτιά η ανυπαρξία αντιπυρικής θωράκισης

Στο έλεος της φωτιάς πολλές περιοχές της χώρας (φωτ. από την πυρκαγιά στο Παλαμίδι)

Eurokinissi

Στο έλεος της φωτιάς πολλές περιοχές της χώρας (φωτ. από την πυρκαγιά στο Παλαμίδι)
Οι καιρικές συνθήκες (ισχυροί άνεμοι) αλλά και η έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας είναι η αιτία για τις πολλές πυρκαγιές που ξεσπούν τις τελευταίες μέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Μπορεί η επίσημη εκδοχή να δείχνει ως αιτία πυρκαγιάς τις υψηλές θερμοκρασίες και τα πολλά μποφόρ, ωστόσο είναι γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι δημοτικές και νομαρχιακές αρχές που πρόσκεινται σε αυτά τα κόμματα δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από τις φωτιές. Υπενθυμίζεται ότι η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για την αντιπυρική θωράκιση με συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Για δεύτερη μέρα χτες συνέχισε να καίει η φωτιά στο νησί της Ανδρου στη θέση Πιτροφώς. Στην κατάσβεση της φωτιάς συνέβαλλαν ιδιαίτερα επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής - 27 πυροσβέστες, με εννέα οχήματα και 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα -, αφού λόγω των ισχυρών ανέμων ήταν αδύνατο τα δύο ελικόπτερα που υπήρχαν να κάνουν ρίψεις νερού. Οι ισχυροί άνεμοι, που έφταναν και τα επτά μποφόρ, ευθύνονται για τις συχνές αναζωπυρώσεις παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά μέχρι αργά χτες το απόγευμα είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Γύρω στις 5 χτες το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά στη Ζάκυνθο στη θέση Αγαλάς, στο Δήμο Λαγανά. Στην περιοχή υπήρχε χαμηλή βλάστηση. Σε εξέλιξη βρίσκονταν μέχρι χτες τη νύχτα και δύο ακόμα φωτιές. Η μία σε πευκοδάσος στην Αμαλιάδα στην περιοχή Γεράκι, στην κατάσβεση της οποίας έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 αεροσκάφη και η άλλη φωτιά ήταν στην περιοχή Λάιστα στο Νομό Ιωαννίνων σε δύσβατη περιοχή.

Επίσης, σε εξέλιξη ήταν και η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αρβανιτιά Παλαμηδίου στο Ναύπλιο. Για την κατάσβεσή της είχαν πάει 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Ακόμα μία φωτιά μέχρι χτες το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη στη θέση Μαυροκορδάτο Δράμας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ