Τρίτη 15 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Εργαζόμενοι έρμαια των εργολάβων

Καταγγελία της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ για τις συνθήκες εργασίας στις εργολαβίες

«Συμβάσεις εργασίας», με άγνωστο όμως το περιεχόμενό τους υποχρεώνονται να υπογράφουν οι εργαζόμενοι στην εργολαβική εταιρεία «ΑΝΟΔΙΚΗ», που έχει αναλάβει τα ιδιωτικά συνεργεία σίτισης και καθαριότητας στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θριασίου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων εργαζομένων, υπογραμμίζει η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, η εν λόγω εταιρεία συνεχίζει επιπλέον να παραβιάζει συστηματικά ακόμα και την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, που ισχύει για τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας και της σίτισης.

Γι' αυτό, η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ ζητάει να δοθούν αντίγραφα της υπογραφείσας σύμβασης στους εργαζόμενους, στη διοίκηση του νοσοκομείου, στο σωματείο εργαζομένων και στο Εργατικό Κέντρο Δυτικής Αττικής. Και απαιτεί να τηρηθούν οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που ισχύουν για τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας και της σίτισης και να εγγραφούν οι εργαζόμενοι στο σωματείο του νοσοκομείου.

«Μεγάλες όμως ευθύνες - όπως σημειώνει η Γραμματεία - έχουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι αντίστοιχες διοικήσεις του Θριάσιου νοσοκομείου που ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες του νοσοκομείου (κυλικείο, φύλαξη, καθαριότητα, σίτιση) και επιτρέπουν στους επιχειρηματίες να παραβιάζουν κάθε εργασιακό δικαίωμα για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Ευθύνη όμως έχουν και οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση (υποστηρίζεται από το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ), γιατί αρνούνται την πρόταση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για εγγραφή των εργαζομένων αυτών στο σωματείο του νοσοκομείου, αφήνοντάς τους πλήρως εκτεθειμένους στην ασυδοσία των εργοδοτών».

Υπογραμμίζουν, παράλληλα, ότι ουσιαστική λύση στο θέμα της καθαριότητας του νοσοκομείου μπορεί να δώσει μόνο η πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων και των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ