Παρασκευή 7 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέος Αμερικανός «τοπάρχης»

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, την κατάσταση στα Βαλκάνια, καθώς και θέματα που αφορούν στην αστυνομική συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον, συζήτησε, χτες το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον νέο Αμερικανό «τοπάρχη», βοηθό υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Τζέιμς Ντόμπινς.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν μπορούσε παρά να χαρακτηρίσει «πολύ εποικοδομητική και χρήσιμη» τη συζήτησή του με τον κ. Ντόμπινς, ο οποίος, στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Γ. Παπανδρέου προανήγγειλε ότι ο Δ. Χρυσοχοΐδης σύντομα θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να υπογραφεί το μνημόνιο για την από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συζήτησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, την οποία ενέταξε στον κύκλο των ενημερωτικών επαφών που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο, μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Ο κ. Ντόμπινς ανέφερε, επίσης, ότι στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι συζητήσεις που είχε στην Αγκυρα με Τούρκους αξιωματούχους, προτού επισκεφθεί την Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ