Παρασκευή 7 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Σε φάση εσωκομματικής αναδιάταξης

Εν αναμονή της πρώτης συνεδρίασης της ΚΠΕ του Συνασπισμού αύριο Σάββατο για την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και όλα δείχνουν ότι η σύνθεσή της θα είναι η αναμενόμενη, 9 μέλη από το «αριστερό ρεύμα», 7 από τους «προεδρικούς», 3 από τους «εκσυγχρονιστές» και 1 από τη «σύνθεση». Στην ΠΓ φυσικά συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος.

Η παραπάνω «μοιρασιά» φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους όλους, παρά τις φωνές που όλο και πιο δυνατά μιλούν για παραλυτικές ισορροπίες σε επίπεδο ΠΓ και επισημαίνουν με νόημα πως το «ρεύμα» θα μπορεί πάντα να ζητά σύγκλιση της ΚΠΕ, όπου θα έχει τη δυνατότητα να ανατρέπει αποφάσεις της ΠΓ, για διάφορους λόγους κάθε φορά.

Εκείνο που πιθανότατα δε θα λυθεί κατά τη συνεδρίαση της ΚΠΕ είναι το πρόβλημα της κατανομής των αρμοδιοτήτων. Η αναδιάταξη σε όλα τα επίπεδα (από την «Αυγή» έως το Γραφείο Τύπου ή άλλους τομείς) που ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο Μπ. Σαραντίδης

«Στου Μαξίμου πάντως δεν πάω», δήλωσε χτες ο Μπ. Σαραντίδης, επί οκτώ χρόνια γραμματέας της Οργάνωσης Πειραιά του ΣΥΝ, τέσσερα χρόνια μέλος της ΚΠΕ, δύο φορές υποψήφιος νομάρχης Πειραιά και νομαρχιακός σύμβουλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για να εξηγήσει τους λόγους που δε θέλησε να παραβρεθεί στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματός του, καθώς και την άρνησή του να είναι υποψήφιος για τη νέα ΚΠΕ.

Ο Μπ. Σαραντίδης ξεκαθάρισε ότι παραμένει μέλος του ΣΥΝ, τονίζοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί από την Αριστερά μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση απέναντι στο δικομματισμό, τόσο από κοινωνικές, όσο και από πολιτικές δυνάμεις. Σε ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε ότι από τη δημιουργία αυτής της πολιτικής δυναμικής δεν εξαιρεί το ΚΚΕ.

«Η σύγχρονη Αριστερά οφείλει να αναζητήσει το σύγχρονο πρόσωπό της, να εμπλουτίσει τις ιδέες και προτάσεις της, να αναλάβει δημιουργικές πρωτοβουλίες διαλόγου και κοινής δράσης. Πάνω απ' όλα, να έχει μια διαρκή παρουσία στα κρίσιμα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, στα σύγχρονα μέτωπα πάλης. Εκεί που πραγματικά θα καταγραφούν οι νέοι συσχετισμοί και ανακατατάξεις. Θα δοκιμαστούν οι πολιτικές και η παρουσία όλων», σημειώνει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Μπ. Σαραντίδης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ