Παρασκευή 7 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ωστε έτσι, κύριε Μπίστη;

Αφού λοιδόρησαν ολόκληρη την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, αφού δε σεβάστηκαν τίποτα, αφού υπονόμευσαν το ΚΚΕ, όσο ήσαν στις γραμμές του, αφού ξεσάλωσαν στις αντι-ΚΚΕ επιθέσεις από τότε που έφυγαν απ' τις γραμμές του, αποδείχνοντας ότι η πολιτική ανηθικότητα, ο αριβισμός και τα τυχοδιωκτικά αλισιβερίσια είναι συστατικά της διαδρομής (κατρακύλας) τους, κι αφού επί χρόνια υπερασπίστηκαν τα σοσιαλδημοκρατικά συμφέροντα, τώρα, ως γνήσιοι κεκράκτες του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουν τον αντικομμουνιστικό τους πόλεμο, δίνοντας νέες εξετάσεις για το άνοιγμα της πόρτας προς την περιπόθητη εξουσία.

Στα παραπάνω πλαίσια, με συνέπεια κινούμενος, ο Ν. Μπίστης (Ν.Μπ.) της ΑΕΚΑ, τόλμησε χτες να ξεστομίσει και τα παρακάτω. Είπε στη συνέντευξή του: «Η ηγεσία του ΚΚΕ ασελγεί επί της ιστορίας του - που δεν είναι μόνο δική του, αλλά εκατομμυρίων ανθρώπων που έγραψαν την εποποιία, το μεγαλείο και την τραγωδία αυτού του αιώνα - εναγκαλίζεται με τον εθνικισμό, το λαϊκισμό και την εκκλησία. Η νέα κρίση επωάζεται, οι πρώτες μεγάλες δονήσεις έγιναν αισθητές»!

1. Εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη ενόχληση στον Ν. Μπ. και στους ομοίους του, είναι η πολιτική του ΚΚΕ, ο στόχος του να δημιουργηθεί το Λαϊκό Μέτωπο κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, που εκείνος (εκείνοι) υπηρετούν, ονομάζοντας διεθνισμό την υποστήριξή τους στις επιλογές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας. Επόμενο είναι, λοιπόν, να συκοφαντούν το ΚΚΕ για εθνικισμό, αφού η πάλη του κατά της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης φαντάζει στους ίδιους ως πολιτική του... περασμένου αιώνα! Σύγχρονο και διεθνικό, κατά τον Ν. Μπ., είναι να χειροκροτάς τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ - ΕΕ κατά των λαών! Αναχρονισμός και εθνικισμός, κατά τον ίδιο, είναι να αντιστέκεται, να προετοιμάζεις το έδαφος της λαϊκής αντεπίθεσης!...

Τον (τους) ενοχλεί, επίσης, το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν έχει πολιτική συμμαχιών - ουράς του ΠΑΣΟΚ, του Ντ' Αλέμα, του Ζοσπέν και των άλλων παρεμφερών, αλλά πολιτική συμμαχίας της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρομεσαίων της πόλης, καθώς και ατόμων, κινήσεων (Κομμουνιστική Ανανέωση) και κομμάτων, εφόσον προκύψουν και έχουν γραμμή αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης.

2. Ο Ν. Μπ. είναι εξαιρετικά υποκριτής. Τον ενδιαφέρει, άραγε, η υπεράσπιση της θεωρίας και της ιδεολογίας του ΚΚΕ; Ασφαλώς όχι! Πασκίζει, ωστόσο, να δείξει (εις μάτην), ότι νοιάζεται, μήπως το ΚΚΕ... παραστρατήσει! Μας κατηγορεί ότι παραστρατήσαμε! Οτι δε σεβόμαστε την ιστορία του ΚΚΕ!!

Ετσι συνηθίζουν! Να μη λένε ποτέ τα πράγματα με το όνομά τους! Ετσι έκαναν και το 1989 -1991. Ετσι έκανε κι ο ίδιος πιο πριν: Δεν έλεγαν ότι αποφάσισαν να αποχωρήσουν, επειδή προχώρησαν στη σοσιαλδημοκρατία, όπως ήταν η πραγματικότητα! Οχι! Ελεγαν, ότι θέλουν να ανανεώσουν (!) το ΚΚΕ... Οτι παραμένουν κομμουνιστές! Και ότι οι κομμουνιστές τους κατηγορούσαμε άδικα!

Τότε, πολεμούσαν το ΚΚΕ, γιατί επέμενε στην ιδεολογική καθαρότητα. Τώρα, πολεμούν το ΚΚΕ, επειδή δεν κρατάει (κατ' αυτούς) την καθαρότητά του! Και πάνε να εμπορευτούν τις διαθέσεις των κομμουνιστών, συκοφαντώντας την ηγεσία του! Ως γνήσιοι αντίπαλοι του ΚΚΕ, και φορώντας τη μάσκα του βέρου αριστερού! Για να κρύψουν τις επιδιώξεις και φιλοδοξίες τους, που είναι ο πηγεμός τους στο ΠΑΣΟΚ...

3. Ο Ν. Μπ. αναμασάει τα περί υποβόσκουσας κρίσης στο ΚΚΕ. Είδε, μάλιστα, και δονήσεις! Το γεγονός ότι τα ΜΜΕ - και ο ίδιος - χαλάνε τον κόσμο, διογκώνοντας τα γεγονότα και μιλώντας (εκείνοι) για κρίση, αυτό το ονομάζει «δονήσεις στο ΚΚΕ»!

Ας είναι βέβαιος, τόσο αυτός όσο κι εκείνοι, στους οποίους προσβλέπει (ηγεσία ΠΑΣΟΚ), ότι το ΚΚΕ θα πάει συσπειρωμένο στο 16ο Συνέδριο και θα βγει πιο ενισχυμένο απ' αυτό. Κι αυτή ακριβώς είναι η ανησυχία του... Γι' αυτό επιτίθεται στο ΚΚΕ, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του και συκοφαντώντας την πολιτική του. Φυσικό είναι... Αυτό επιβάλλουν η «εκσυγχρονιστική» γραμμή της κυβέρνησης και η ψευτοδιαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον «Ευρωπαίο πολίτη» και στο σκοταδιστή. Ενώ η πραγματική γραμμή, ανάμεσα στο λαό και στα μονοπώλια - ιμπεριαλισμό, που λέει ότι το χωρισμό Εκκλησίας - κράτους θα τον επιβάλλει ο λαός στα πλαίσια της σύγκρουσης με την πλουτοκρατία και τους πολιτικούς φορείς της, που λέει, επίσης, ότι και οι λαθεμένες αντιλήψεις -κυριότερες απ' αυτές είναι οι αυταπάτες για τον ιμπεριαλισμό- θα ξεπεραστούν μέσα από την ενιαία αντιιμπεριαλιστική πάλη εργατών - αγροτών κ.ά. (χριστιανών - άθεων - μουσουλμάνων - καθολικών κ.λπ.), αυτά στον Ν. Μπ. προκαλούν ανατριχίλα...

4. Κι ένα τελευταίο, μιας και ο Ν. Μπ. δείχνει - δήθεν - σεβασμό στους κομμουνιστές όπου γης... Εκατομμύρια απ' αυτούς έδωσαν και τη ζωή τους, όταν χρειάστηκε. Αλλοι, βασανίστηκαν στα μπουντρούμια κι έμειναν όρθιοι. Γι' αυτό και χρειάζεται κάποια σεμνότητα, όταν αναφέρεται σ' εκείνους. Σ' αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε όλοι καλά...


του Μάκη ΜΑΙΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ