Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Χάλκινος» ο Γρηγοριάδης

Τρίτος στην Ευρώπη ο Αρης Γρηγοριάδης στα 100 ύπτιο

Eurokinissi

Τρίτος στην Ευρώπη ο Αρης Γρηγοριάδης στα 100 ύπτιο
Ο Αρης Γρηγοριάδης ήταν χτες ο μεγάλος πρωταγωνιστής από ελληνικής πλευράς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που γίνεται στη Βουδαπέστη. Ο αθλητής από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 ύπτιο με επίδοση 54.34 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Γρηγοριάδης είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα και μέχρι τα 70 μέτρα ήταν πρώτος.

Η Νέρι Νιαγκουάρα στον ημιτελικό των 100μ. ελεύθερο ήταν στην 2η θέση στη δεύτερη σειρά με χρόνο 54.63 (νέο πανελλήνιο ρεκόρ) και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια στα πρωινά προκριματικά είχε καταφέρει να σφραγίσει το εισιτήριο, καθώς πήρε την 3η θέση στη σειρά της και την 7η συνολικά με χρόνο 55.35. Η Βασιλική Τσαμπασιάν δεν τα κατάφερε, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στην κούρσα της και την 31η στο γενικό σύνολο. Ο Γιάννης Κοκκώδης προκρίθηκε στα ημιτελικά των 200μ. μεικτής ατομικής με χρόνο 2.03.12. ο Ελληνας κολυμβητής κατετάγη 4ος στη σειρά του και 8ος στο σύνολο. Στα ημιτελικά πέρασε και η Βασιλική Καβάρνου στα 100 μ. ύπτιο με 1.10.85 αν και ήταν 7η στην 4η σειρά, ενώ η Αγγελική Εξάρχου με 1.10.86, τερμάτισε 5η στην 5η σειρά και 19η στο σύνολο.

Πανελλήνιο ο Ξυλούρης

Πολύ καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε με πανελλήνιο ρεκόρ πραγματοποίησε και ο Νίκος Ξυλούρης στα 200μ. ελεύθερο. Ο Ελληνας πρωταθλητής με χρόνο 1.49.08 στα 200μ. ελεύθερο, πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το αντίστοιχο που κατείχε ο Θανάσης Οικονόμου από το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου το 2002, με 1:49.24.

Ο Ξυλούρης που μετείχε στην τελευταία προκριματική σειρά, δίπλα σε σπουδαίους αθλητές του υγρού στίβου όπως ο Ολλανδός Πίτερ Φαν ντεν Χούγκενμπαντ και ο Ιταλός Φίλιπο Μανίνι τερμάτισε 4ος στην κούρσα του και 9ος συνολικά. Ωστόσο, ο αποκλεισμό του τρίτου Βρετανού που πήρε την πρόκριση (σύμφωνα με τους καινούριους κανονισμούς που επιτρέπουν μόνο δυο αθλητές από κάθε χώρα σε ημιτελικά ή τελικά) τον έφερε όγδοο και στα ημιτελικά.

«Δεν περίμενα το ρεκόρ, πήγε όμως πολύ γρήγορα η κούρσα και με τράβηξε. Στόχος μου εδώ ήταν η πρόκριση στη 16άδα και από εδώ και πέρα πάω για ό,τι καλύτερο. Βασικός μου στόχος παραμένει η σκυταλοδρομία 4Χ200μ.», δήλωσε ο 24χρονος πρωταθλητής.

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Ανδρέας Ζήσιμος, χωρίς να πραγματοποιήσει σπουδαία εμφάνιση κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά, τερματίζοντας 6ος στη σειρά του.

Ο Ρωμανός Αλυφαντής αποκλείστηκε, αφού κατέκτησε την 7η θέση στη σειρά του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ