Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
Γκρέμισαν το άγαλμα του Τρούμαν

Eurokinissi

Λίγο πριν τις 7 το βράδυ, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, με μια αστραπιαία και δυναμική κίνηση, γκρέμισαν το μισητό άγαλμα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν (φωτ.). Μόλις έγινε γνωστή η είδηση από τους διοργανωτές, το πλήθος, μέσα και έξω από τη διαδήλωση, ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Γι' αυτή τη συμβολική ενέργεια ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», δήλωσε:

«Ηταν μια συμβολική κίνηση σήμερα, επειδή ακριβώς βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, αξιοποιώντας και σπρώχνοντας το Ισραήλ και το στρατό του, ασκούν μια βαρβαρότητα στην περιοχή. Επιτίθενται στο Λίβανο, απειλούν την Παλαιστίνη, τη Συρία και όλη την περιοχή. Ο Τρούμαν για το λαό μας και όλους τους λαούς του κόσμου συμβολίζει το μίσος, την έχθρα, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις στα εσωτερικά άλλων χωρών. Η κίνηση του ΠΑΜΕ, να γκρεμίσουμε σήμερα το άγαλμα αυτό, ήταν συμβολική και δείχνει την αντίθεσή μας σ' αυτή την πολιτική. Δείχνει την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την έκφραση αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο που αντιστέκεται στους ιμπεριαλιστές και τα σχέδιά τους».

  • Την ανάγκη να καταδικάσει τους βανδαλισμούς, όπως αποκαλεί τη συμβολική πράξη αντίστασης στον ιμπεριαλισμό, αισθάνθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Αυτού του είδους οι πράξεις είναι καταδικαστέες», τονίζεται στη δήλωση του Θ. Ρουσόπουλου. Προηγήθηκε παρόμοια δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα...

Με απόλυτο αυτοματισμό κινήθηκε η Αστυνομία. Αντρες του Εγκληματολογικού συνέλλεξαν στοιχεία για το ποιοι γκρέμισαν το σύμβολο των αστών και τη συνέχεια ανέλαβε ο εισαγγελέας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ