Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Να γίνει αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση αλλαγής των συσχετισμών

Τη διακήρυξη και τους πρώτους υποψήφιους της ΔΑΣ παρουσίασε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων

Η εκλογική διακήρυξη και το πλαίσιο θέσεων και στόχων πάλης παρουσιάστηκαν χτες στα Γιάννενα σε συνέντευξη Τύπου της ΔΑΣ και του επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιου δήμαρχου Τάκη Τσίγκα. Παράλληλα ανακοινώθηκαν και τα πρώτα 28 ονόματα που στελεχώνουν το αγωνιστικό ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο.

Αναφερόμενος ο Τάκης Τσίγκας στο περιεχόμενο και στις θέσεις της εκλογικής διακήρυξης της ΔΑΣ, επισήμανε ότι στο επίκεντρο βρίσκονται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων. «Δίνουμε απαντήσεις από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζόμενων και του λαού όχι από τη σκοπιά των επιχειρηματιών και της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και μεγέθυνσης των κερδών τους. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην παραπέρα οικονομική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, στη λογική της ανταποδοτικότητας, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης κοινωνικών δικαιωμάτων, τις ΣΔΙΤ κ.ά.» σημείωσε ο Τάκης Τσίγκας.

Σχετικά με το πώς αυτά τα αιτήματα και οι στόχοι πάλης θα μπορέσουν να γίνουν πράξη, υπογράμμισε: «Αλλος δρόμος από την ενότητα, την αγωνιστική συσπείρωση, τη διεκδίκηση εκ μέρους των εργαζόμενων, της νεολαίας και του λαού αυτών των αιτημάτων δεν υπάρχει. Δεν το κρύβουμε, το λέμε και το τονίζουμε: για να υπάρξει ανάπτυξη της χώρας προς όφελος του λαού, χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική, γενικότερες αλλαγές, και στο συσχετισμό δύναμης και στην εξουσία. Χρειάζεται κατά τη γνώμη μας λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία».

«Στις δημοτικές εκλογές μπορεί να γίνει ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων αρκεί να σκεφτούν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα τι θα κάνουν τη δύναμη της ψήφου τους» σημείωσε ο Τ. Τσίγκας. Και απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους και στο λαό της πόλης να παλέψουν «για να γυρίσει ο τροχός». Να καταψηφίσουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να καταδικάσουν τους τοπικούς εκπροσώπους τους είτε επίσημους είτε ανεπίσημους στις επικείμενες εκλογές στην ΤΑ.

Οι πρώτοι υποψήφιοι

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΝΗΣ, δάσκαλος - Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων και Απογόνων Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ. ΒΑΜΒΕΤΣΟΥ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΟΦΙΑ, υπάλληλος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΕΡΕΖΑ, ιδιωτικός υπάλληλος - ταμίας Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΓΚΕΛΙΑΣ ΑΝΔΡΟΚΛΗΣ, μέλος ΔΣ ΠΕΑΕΑ - παράρτημα Ιωαννίνων, ΔΟΥΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, πρόεδρος συνταξιούχων ΔΕΗ, ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΝΤΙΝΟΣ, έμπορος - μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων ΒΔ Ελλάδας, ΖΗΚΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ, δημόσιος υπάλληλος, ΖΩΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, έμπορος, ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ, δικηγόρος - μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ΚΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, κρεοπώλης, αντιπρόσωπος Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ιωαννίνων, ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, εμποροϋπάλληλος, μέλος ΔΣ Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΚΩΛΕΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, μηχανουργός, ΛΑΖΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, υποψήφια διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας, ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ, συνταξιούχος εργοδηγός, ΜΑΡΟΥΦΩΦ ΓΙΩΡΓΟΣ, αρχιτέκτονας, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ιωαννίνων, ΜΙΣΙΟΣ ΗΛΙΑΣ, ηλεκτρολόγος υπομηχανικός, ΜΟΚΚΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ, φαρμακοϋπάλληλος, πρόεδρος ΔΣ Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων, ΜΠΛΕΤΣΑ ΜΑΡΙΑ, μελισσοκόμος, μέλος ΔΣ Γυναικών Ν. Ιωαννίνων, ΝΤΟΝΤΟΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, μέλος ΔΣ Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, δάσκαλος, ΠΑΡΗΓΟΡΙΤΣΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, συνταξιούχος, πρώην πρόεδρος ΠΕΑΕΑ Ν. Ιωαννίνων, ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, μέλος ΔΣ Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, ΣΠΥΡΟΥ ΑΛΕΚΟΣ, έμπορος, μέλος ΔΣ Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ηλεκτρολόγος, πρόεδρος ΔΣ Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ιωαννίνων, ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, δασολόγος - περιβαλλοντολόγος, ΤΡΑΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, υπάλληλος ΟΤΕ, ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΟΛΥ, δικηγόρος, ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΘΟΣ, αρχιτέκτονας, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ /τμήματος Ηπείρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ