Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΜΑΡΟΥΣΙ
Παρουσιάστηκε η διακήρυξη της «Δημοτικής Ενότητας»

Ο Μπάμπης Ζιώγας
Ο Μπάμπης Ζιώγας
Την εκλογική της διακήρυξη και το κορμό του ψηφοδελτίου της παρουσίασε, προχτές, η «Δημοτική Ενότητα Μαρουσιού». Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο υποψήφιος δήμαρχος Μπάμπης Ζιώγας τόνισε ότι η διακήρυξη αυτή «σηματοδοτεί το βασικό πολιτικό στίγμα, τις κεντρικές πολιτικές θέσεις της παράταξης». Στην εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος του συνδυασμού. Στο κείμενο της διακήρυξης αναλύονται:

  • Ο χαρακτήρας, τα αίτια και η σχέση των «τοπικών» με τα συνολικότερα προβλήματα των εργαζομένων.
  • Το βαθύτερο νόημα των τοπικών εκλογών, ο γενικός πολιτικός τους χαρακτήρα
  • Ο αντιλαϊκός ρόλος των αιρετών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρωτοβάθμιας και νομαρχιακής, ύστερα από μια υπερδεκαετή διολίσθησή τους σε αντεργατικές θέσεις και παρεμβάσεις που συνεχώς οξύνονται. Μαζί και ο ρόλος των κομμάτων που εκπροσωπούνται στα όργανα αυτά: Της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.
  • Οι κριτικές παρεμβάσεις της «Δημοτικής Ενότητας», σε όλη την 4ετία που πέρασε, ενάντια σε συγκεκριμένες αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές της διοίκησης Τζανίκου σε αντιδιαστολή με τις θέσεις της ΔΕ για τα ζητήματα αυτά.
  • Οι βασικές προτεραιότητες της ΔΕ στη νέα δημοτική περίοδο, με άξονες την υπεράσπιση του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων από το εντεινόμενο δημοτικό χαράτσωμα, την υποστήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων από την επίθεση που δέχονται σε όλα τα μέτωπα, την ήπια ανάπτυξη των χρήσεων γης με εξοικονόμηση και απόκτηση ελεύθερων χώρων, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη των αναγκαίων κοινωνικών υποδομών που λείπουν ακόμη, την υπεράσπιση του ενιαίου, δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των τομέων Υγείας - Παιδείας - Πρόνοιας και την ουσιαστική ανάπτυξή τους, την κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των οικονομικών μεταναστών, τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Στην εκδήλωση εκδόθηκε ψήφισμα ενάντια στη δολοφονία των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, όπου οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις χαρακτηρίζονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Στο ψήφισμα καταδικάζεται και η στάση της κυβέρνησης γιατί με την πολιτική των ίσων αποστάσεων βάζει στην ίδια μοίρα το θύτη και το θύμα και τελικά ενισχύει το θύτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ