Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Υπερασπίζεται το μερτικό της στην επιχείρηση φίμωσης

Προκλητικός ο δήμαρχος της ΝΔ κατά τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στελεχών της ΝΑΣ και της «Συμπαράταξης για την Αθήνα»

Με δυναμική κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο του Δήμου Αθηναίων, στελέχη της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» κατήγγειλαν χτες την πολιτική πρακτική της διοίκησης του δήμου να κατεβάζει τα πανό της ΝΑΣ στα όρια του δήμου. Οπως σημείωσαν, τα πανό βρέθηκαν στις αποθήκες του δήμου, παρά την αρχική προσπάθεια της διοίκησης να αρνηθεί την οποιαδήποτε ανάμειξη υπηρεσιών του δήμου στο κατέβασμά τους. Παράλληλα, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θόδωρο Μπεχράκη, ο οποίος είπε ότι θα συνεχίσει την ίδια πρακτική.

Οπως προέκυψε από τη συνάντηση, ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα συνεχίσει την απόπειρα φίμωσης. Ισχυρίστηκε ότι οι πράξεις της ΝΑΣ είναι αντίθετες με τη νομιμότητα και είπε ότι θα συνεχίσει να κατεβάζει τα πανό όπου τα αναρτούν. Μάλιστα απείλησε και με προσφυγή στον εισαγγελέα, αν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί συνεχίσουν να διαδίδουν τις θέσεις τους με πανό! Η απόπειρα αυτή, φίμωσης της πολιτικής δράσης, έρχεται την ίδια στιγμή που τεράστιοι χώροι, σε όλη την Αθήνα, δίνονται στις διάφορες εταιρίες για τη διαφήμιση κάθε είδους εμπορευμάτων.

Με σύνθημα «Οχι στη φίμωση της ΝΑΣ από το Δήμο Αθηνών», τα στελέχη και οι φίλοι της ΝΑΣ και της «Συμπαράταξης» κατήγγειλαν τη διοίκηση του Δήμου της Αθήνας που παραμονές των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών επιχειρεί να φιμώσει τη φωνή των αγωνιστικών συνδυασμών. Πρόκειται, στην ουσία, για άλλη μια απόπειρα να επιβληθεί το μονοπώλιο στην ενημέρωση του λαού, με πρόσχημα - αυτή τη φορά - την καθαριότητα. Αλλωστε, η Αθήνα δε ρυπαίνεται από τα πανό και τις αφίσες, αλλά από την πολιτική που ασκούν οι διοικήσεις του δήμου και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ολα αυτά, πάντως, γίνονται την ίδια στιγμή που η διοίκηση του δήμου εντείνει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, αφού όχι μόνο δεν αντιδρά στις χαφιεδοκάμερες που έχουν πλημμυρίσει την πόλη, αλλά ενισχύει τη δημοτική αστυνομία και ιδρύει τα Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας. Ενδεικτικό είναι ότι, πριν τη συνάντηση με το δήμαρχο, αστυνομικές δυνάμεις και φρουροί που βρίσκονταν στο χώρο της εισόδου του δημαρχείου επιχείρησαν να εμποδίσουν την αντιπροσωπεία να μπει μέσα για να συναντηθεί με το δήμαρχο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ