Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Σχέδιο Ανάν» θέλει ο Ταλάτ

Συνομιλίες πάνω στο Κυπριακό υπό νέους όρους, που θα βασίζονται στο «σχέδιο Ανάν» και στην πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, εισηγείται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, με επιστολή του προς το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν.

Οπως μετέδωσε το ΡΙΚ ο κ. Ταλάτ στην επιστολή του, αφού εκφράζει την ετοιμότητά του να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι δυσκολίες του πολυσύνθετου, όπως το χαρακτηρίζει, Κυπριακού, μπορεί να ξεπεραστούν με προσεγμένες προσπάθειες και την ανάπτυξη καλής θέλησης και εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εισηγείται την επαναφορά της συμφωνίας του 1996 για απαγκίστρωση στρατιωτικών δυνάμεων και την εξεύρεση φόρμουλας για διάνοιξη του οδοφράγματος της οδού Λήδρας, καθώς και την ίδρυση Επιτροπής Συμβιβασμού και Συμφιλίωσης των δύο κοινοτήτων.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, αναφέρει ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, είναι έτοιμη να στηρίξει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε συνεργασία με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών και την ελληνοκυπριακή πλευρά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ