Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΚΕ
Με θέσεις «αλά ΣΕΒ» απέναντι στους εργαζόμενους

Το ένα μετά το άλλο απορρίφθηκαν τα αιτήματα των υπαλλήλων των ΟΤΑ στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο

Την πλάτη γύρισε η διοίκηση της ΚΕΔΚΕ στα προβλήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αρνούμενη να υποστηρίξει τα περισσότερα εξ όσων τέθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, αρνήθηκε να υποστηρίξει το αίτημα των εργαζομένων για ενσωμάτωση στο βασικό τους μισθό των πάσης φύσεως επιδομάτων που παίρνουν. Σημειωτέον δε ότι το αίτημα αυτό, πέραν του ότι είναι δίκαιο και λογικό, μεταφράζεται στο ευτελές ποσό των 55 ευρώ το μήνα.

Οι διοικούντες την ΚΕΔΚΕ ήταν εξίσου αρνητικοί και στο αίτημα των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αθλητικά κέντρα κλπ. να τους αποδίδεται πριμ παραγωγικότητας, ενώ υιοθέτησε το αίτημα περί Βαρέων και Ανθυγιεινών, στη βάση του αναχρονιστικού κανονισμού του ΙΚΑ, όπως διακηρύσσει και η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, προειδοποιώντας ότι αν αυτό το αίτημα δεν ικανοποιηθεί μέχρι το Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε απεργία. Οπως διαφάνηκε από τη συζήτηση του αιτήματος οι «δημοτικοί άρχοντες» του δικομματισμού μαζί με τους εκπροσώπους του Συνασπισμού στην ΚΕΔΚΕ δεν επιθυμούν, σε καμία περίπτωση, μέσα στην προεκλογική περίοδο να έχουν να αντιμετωπίσουν εργατικές κινητοποιήσεις. Για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος ζήτησε να υπάρξει δέσμευση της ΠΟΕ - ΟΤΑ ότι δε θα πραγματοποιηθούν απεργιακές κινητοποιήσεις από τη στιγμή που η ΚΕΔΚΕ υιοθέτησε το αίτημά τους.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκε, επίσης, το θέμα των περιφερειακών ΤΕΙ και των προβλημάτων που δημιουργεί η εφαρμογή του νόμου για μη εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα όσων δε συγκεντρώνουν τη «βάση του 10». Από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ η συζήτηση βεβαίως αναλώθηκε στα δευτερεύοντα ζητήματα (όχι άμεση εφαρμογή της βάσης κ.ο.κ.) χωρίς να θιγεί το κύριο πρόβλημα, η ουσιαστική δηλαδή κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας για όλους.

Τέλος, εκτενή συζήτηση έγινε στο ΔΣ και για το ψήφισμα της ΚΕΔΚΕ αναφορικά με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, το οποίο είχε δοθεί στη δημοσιότητα πέντε μέρες πριν χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση οργάνου της Ενωσης. Υστερα μάλιστα από την κατακραυγή που είχε ξεσηκωθεί, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση μόνο οι εκπρόσωποι της ΝΔ τάχτηκαν υπέρ του εν λόγω ψηφίσματος. Την απόρριψη του ψηφίσματος ζήτησε ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρ. Τέγος (παρακολουθεί το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ ως παρατηρητής), υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα απαράδεκτο κείμενο, το οποίο δεν αποδίδει ευθύνες σ' αυτούς που τις έχουν για τον πόλεμο (Ισραήλ, ΗΠΑ κ.λ.π) και εξισώνει το θύτη με το θύμα. Αξιοσημείωτη, πάντως, ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ Π. Κουκουλόπουλου, ο οποίος επιχείρησε έμμεσα να το υποστηρίξει με το επιχείρημα ότι τώρα έχουν αλλάξει οι συνθήκες και δεν πρέπει, αν υιοθετηθεί, εννοώντας προφανώς ότι τότε που εκδόθηκε ήταν σωστό!!! Τελικά, το ψήφισμα αποσύρθηκε αλλά μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει γνωστό αν τελικά υιοθετήθηκε νέο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ