Πέμπτη 6 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΚΕ
Αυτό που τους ενοχλεί είναι η δράση μας

Ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ για το δημοσίευμα της Κυριακάτικης «Μακεδονίας»

Ως «ευχάριστη» έκπληξη χαρακτηρίζει η ΚΟΘ του ΚΚΕ, την παραχώρηση σχεδόν μιας σελίδας στην Κυριακάτικη «Μακεδονία» (2-7-00), όπου ασχολείται με την ΚΟΘ και τον επίτιμο Πρόεδρο του ΚΚΕ σ. Χ. Φλωράκη. Με δύο θέματα, το ένα για την ΚΟΘ, που φέρει ως τίτλο «η ανανέωση... πληγώνει το ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη» και υπέρτιτλο «Κομματική... σιωπή μεταξύ Ζουράρι - Κωστόπουλου», και το άλλο για τον Χ. Φλωράκη, με τίτλο «Κεκλεισμένων των θυρών η κρητική του Χ. Φλωράκη» και υπέρτιτλο «παρά τις διαφωνίες του ο επίτιμος γραμματέας του ΚΚΕ κινείται με βάση την κομματική νομιμότητα», η εφημερίδα επιχειρεί να παρουσιάσει το ΚΚΕ ως σπαρασσόμενο κόμμα. Μέσα από συλλογιστικούς ακροβατισμούς που από τη μια παράγραφο ως την άλλη ανατρέπονται, επιχειρεί να εμφανίσει ως «διαφωνούντα» και «πικραμένα» ή «απομονωμένα» συγκεκριμένα στελέχη της ΚΟΘ του ΚΚΕ και να πείσει πως ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, διαφωνεί με την πολιτική του Κόμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΘ αναφέρει:

«Η έκπληξη οφείλεται στο γεγονός ότι η εφημερίδα δε μας είχε συνηθίσει σε τέτοια προβολή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο προηγούμενο διάστημα η ΚΟΘ είχε αναπτύξει μια πλούσια δράση με ανακοινώσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, συλλαλητήρια για την "Dynamic Mix", για τον ένα χρόνο από τη λήξη των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτή η δραστηριότητα, στην καλύτερη περίπτωση, έτυχε ελάχιστης προβολής από τη "Μακεδονία" και γενικότερα από τα ΜΜΕ.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ, στην τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα, δεν υπάρχει για την εφημερίδα "Μακεδονία", γιατί και από αυτήν ακολουθείται η γενικότερη κατεύθυνση «θάψτε τις δραστηριότητες του ΚΚΕ και δώστε την εικόνα του σπαρασσόμενου κόμματος στο εσωτερικό του».

Πού λοιπόν οφείλεται η ξαφνική απλοχεριά της και το «ενδιαφέρον» προς την ΚΟΘ; Μέσα από το ειδικά επεξεργασμένο (...) δημοσίευμα αποκαλύπτεται η απογοήτευση και η αγωνία των εμπνευστών του, που δε διαπιστώνουν διαφωνίες και ρήγματα στην οργάνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Γι' αυτό εφευρίσκουν «ίντριγκες» και προσωπικές φιλοδοξίες των στελεχών του εκεί που δεν υπάρχουν.

Για την ΚΟΘ είναι ευπρόσδεκτη η κριτική όταν γίνεται πάνω στην καταγραμμένη πολιτική του Κόμματος, στην πολιτική της δράσης και παρέμβασης και όχι σε ζητήματα που δεν υπάρχουν. Δημοσιεύματα όμως που στηρίζονται σε ανύπαρκτα γεγονότα και καταστάσεις, όπως το παραπάνω, δεν αποτελούν κριτική.

Ο κόσμος που βιώνει καθημερινά την καπιταλιστική βαρβαρότητα της ανεργίας, της φτώχειας, των πολέμων, των ναρκωτικών, γνωρίζει την ΚΟΘ μέσα από την καθημερινή και μαχητική δράση της.

Η Κομματική Οργάνωση της Θεσσαλονίκης είναι πολιτική οργάνωση του ΚΚΕ που δρα, με βάση το καταστατικό και το πρόγραμμα του Κόμματος. Παλεύει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας προς όφελος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την ΕΕ, τη Νέα Τάξη. Αγωνίζεται για μια λαϊκή εξουσία που θα επιβληθεί με την πάλη του λαού μέσα από το Μέτωπο που κινείται σε αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή, δημοκρατική κατεύθυνση.

Αυτό είναι που τους ενοχλεί!»


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ