Κυριακή 16 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Απεργούν αύριο οι γιατροί

Η Γραμματεία Θριάσιου του ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα, προτείνοντας τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα από φορείς της περιοχής για την αναβάθμιση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων

Δεκάδες ρεπό χρωστούνται στους εργαζόμενους του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Eurokinissi

Δεκάδες ρεπό χρωστούνται στους εργαζόμενους του Θριάσιου Νοσοκομείου.
Οι γιατροί του Θριάσιου Νοσοκομείου πραγματοποιούν 24ωρη απεργία αύριο Δευτέρα, 17/7, διεκδικώντας να εργάζονται 48 ώρες οι ειδικευμένοι γιατροί και 58 ώρες οι ειδικευόμενοι γιατροί τη βδομάδα αντίστοιχα - δηλαδή τέσσερις εφημερίες το μήνα. Επίσης, διεκδικούν την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού και να σταματήσει η πρόσληψη επικουρικών γιατρών.

Τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θριάσιου του ΠΑΜΕ. Η κατάσταση, σημειώνεται στην ανακοίνωση, που επικρατεί στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας είναι απαράδεκτη με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. «Αντί, για την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου προσλαμβάνουν συμβασιούχους και επικουρικούς εργαζόμενους για 6, 8 ή 12 μήνες εργασίας, με στόχο την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την υπονόμευση της σταθερής εργασίας και την πολιτική ομηρία των συμβασιούχων εργαζομένων και των οικογενειών τους. Ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες του νοσοκομείου (κυλικείο, φύλαξη, καθαριότητα, σίτιση) για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες και τους επιτρέπουν να παραβιάζουν ακόμα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η καλύτερη στήριξη του αγώνα αυτού θα είναι η δημιουργία επιτροπής αγώνα από σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής, που θα διεκδικούν την ουσιαστική αναβάθμιση του Θριάσιου νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων, στο πλαίσιο ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενου από τον κρατικά προϋπολογισμό, με κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ