Κυριακή 16 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κροκοδείλιες «διαμαρτυρίες»...

«Διαμαρτύρεται» με δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, για τις εξελίξεις στους συμβασιούχους εργαζόμενους διαφόρων χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (π.χ. «Βοήθεια στο Σπίτι»), οι οποίοι απειλούνται με απολύσεις, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να συνεχιστούν.

Κλασική τακτική. Τα προγράμματα αυτά, που πραγματοποιήθηκαν με κοινοτικούς, κυρίως, πόρους, είχαν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, με το τέλος της χρηματοδότησης από την ΕΕ. Ο ΣΥΝ, και ο εκπρόσωπός του στην Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) το γνώριζαν. Γνώριζαν πως όταν τέλειωνε η επιχορήγηση το μέλλον αυτών των προγραμμάτων θα έμπαινε υπό αίρεση. Ομως, το αποδέχτηκαν και το προώθησαν. Και τώρα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας του ΣΥΝ «κλαίει» που χιλιάδες συμβασιούχοι πετιούνται στο δρόμο...

Και φυσικά, την ίδια στιγμή, σε καμιά περίπτωση, δε λέει πως αυτά τα επιδοτούμενα προγράμματα παίζουν, στην ουσία, το ρόλο της «ασπιρίνης» στις δραματικές ελλείψεις του πρωτογενούς τομέα πρόληψης και κοινωνικής πρόνοιας. Υποκαθιστούν τις σταθερές δομές κοινωνικής πρόνοιας, που αποτελούν πάγιο αίτημα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ