Τρίτη 11 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
Αρχισαν τα όργανα...

Στις «απελευθερωμένες» τιμές των εισιτηρίων προστέθηκαν οι αναβολές δρομολογίων και οι πολύωρες καθυστερήσεις

Πριν ακόμα «ανοίξει» για τα καλά η θερινή περίοδος, στις νέες «απελευθερωμένες» τιμές των εισιτηρίων ήρθαν να προστεθούν και οι βλάβες στα ακτοπλοϊκά πλοία, που μετατρέπουν τη μεταφορά στα νησιά του Αιγαίου σε Οδύσσεια! Δύο πλοία, το ένα από τις αρχές της προηγούμενης βδομάδας και το δεύτερο από χτες, βγήκαν «εκτός» από βλάβες, ενώ ένα τρίτο επίσης εξαιτίας βλάβης απέπλευσε με 11 ολόκληρες ώρες καθυστέρηση!

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της ΝΔ, εντείνοντας την εφοπλιστόδουλη πολιτική που συνδιαμορφώνει με το ΠΑΣΟΚ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, όχι μόνο έχει αφήσει στο έλεος των εφοπλιστών τους χιλιάδες των επιβατών και συνολικά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αλλά τώρα το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με ευθύνη του υπουργού Μ. Κεφαλογιάννη, ξεκινάει από πάνω και προσπάθεια - που ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας - για την απόκρυψη των βλαβών των πλοίων! Κουβέντα δεν αναφέρει για αυτά τα τρία περιστατικά στα δελτία Τύπου που έχει εκδώσει από το περασμένο Σάββατο μέχρι και χτες!

Ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες

Ειδικότερα το πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» της ΝΕΛ με δρομολόγιο από Πειραιά προς Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Θεσσαλονίκη και επιστροφή, καθυστέρησε 5 ώρες να καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και άλλες 6 ώρες για να αποπλεύσει από εκεί, αγανακτώντας τους 1.032 επιβάτες! Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρία αναφέρει μεν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όμως όταν το καράβι κατέπλευσε στη Θεσσαλονίκη, ελέγχθηκε από επιθεωρητές του Λιμεναρχείου...

«Εκτός» από την περασμένη βδομάδα έχει τεθεί το πλοίο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», του Βεντούρη, που καλύπτει τις Δυτικές Κυκλάδες. Ομως από το ΥΕΝ τσιμουδιά. Το πλοίο, μετά από εκτεταμένη επισκευή περίπου δύο μηνών, από τις 9 Ιούνη ξαναμπήκε στη γραμμή. Από τις αρχές της περασμένης βδομάδας παρουσίασε βλάβη στις μηχανές. Χτες οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με αυτό για Δ. Κυκλάδες έφυγαν με το πλοίο «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ», με εξαίρεση τους επιβάτες για Κίμωλο που έμειναν αμανάτι...

Ταλαιπωρία περιμένει και όσους έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν για Σύρο, Τήνο, Μύκονο, με το ταχύπλοο «ΧΑΪ ΣΠΙΝΤ 3» της εταιρίας «Hellenic Seaways». Οπως ανακοινώθηκε από την εταιρία, το πλοίο από χτες μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή δε θα εκτελεί δρομολόγια λόγω βλάβης σε μία από τις 4 μηχανές του. Οι επιβάτες θα αναχωρούν με το συμβατικό πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΑΘΗΝΑ» - με εξαίρεση αύριο Τετάρτη που θα αναχωρήσουν με το «ΧΑΪ ΣΠΙΝΤ 5». Ομως το «ΧΑΪ ΣΠΙΝΤ 3» αποπλέει από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ το «ΕΞΠΡΕΣ ΑΘΗΝΑ» από το λιμάνι του Πειραιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθημερινές απειλές για επιβάτες και ναυτεργάτες(2009-07-21 00:00:00.0)
Ξεπερνούν κάθε όριο οι εφοπλιστές(2006-07-28 00:00:00.0)
Στο «κόκκινο» τα σαπάκια των εφοπλιστών(2006-07-18 00:00:00.0)
«Τσιμουδιά» για τις επικίνδυνες μετασκευές σε πλοία(2005-06-22 00:00:00.0)
Οι βλάβες προειδοποιούν...(2004-08-31 00:00:00.0)
Ξανά βλάβη στο "Χάι Σπιντ"(1999-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ