Κυριακή 9 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Απαράδεκτη συμπεριφορά

Χαράλαμπος Τσιρίδης, δικηγόρος, αντιστασιακός, πρόεδρος Παμπροσφυγικής Ενώσεως Πειραιά. Στο φύλλο της 18-6, διαβάσαμε για την απαράδεκτη συμπεριφορά και ενέργεια του δημάρχου Τροιζηνίας, που, παρά τα καθιερωμένα, απαγόρευσε την κατάθεση στεφάνου και εκδήλωση τιμής, σε νεκρό συναγωνιστή μας, που έδωσε την πολύτιμη ζωή του για την ελευθερία της πατρίδος μας στα χρόνια της τριπλής χιτλεροφασιστικής κατοχής.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου Τροιζηνίας και του υπενθυμίζουμε ότι οι μαχητές του ΚΚΕ και οι αντάρτες του ΕΑΜ, αν δεν έχυναν το αίμα τους καπετάνιοι, δήμαρχοι σαν αυτόν δε θα φορούσαν «στέμμα».

Ιση ενημέρωση

Γ. Λύρας, Κόρινθος. Αναφερόμενος στο ζήτημα του αποκλεισμού του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ, γράφει, ανάμεσα στα άλλα: Η ισότητα στην ενημέρωση δε μπορεί να είναι, ούτε αναλογική ούτε πλειοψηφική, ούτε κοντή ούτε ψηλή. Είναι σκέτη ισότητα. Και τούτο σημαίνει μετάδοση θέσεων και απόψεων χωρίς περιορισμούς, με μόνο κριτήριο τη βαρύτητα κάθε θέσης και άποψης και το ενδιαφέρον των πολιτών γι' αυτές. Αυτό, δε, κρίνεται κάθε φορά με τους κανόνες της δημοσιογραφίας.

Οι θέσεις, π.χ., κάθε κόμματος δεν ενδιαφέρουν μόνο τους οπαδούς του, αλλά όλο τον ελληνικό λαό και κάθε πολίτη χωριστά, ο οποίος δικαιούται να πληροφορηθεί και οι κατέχοντες τις συχνότητες υποχρεούνται να τις μεταδίδουν χωρίς σταγονόμετρα και υποδεκάμετρα. Ετσι, η άποψη για αναλογική προβολή ανοίγει επικίνδυνους δρόμους και οδηγεί σε νομιμοποίηση της υπάρχουσας κατάστασης σε βάρος του ΚΚΕ και άλλων μικρότερων κομμάτων και δε γίνεται αποδεκτή.

Αντικομμουνισμός ΝΕΤ

Στον αντικομμουνισμό της ΝΕΤ, μέσω των εκπομπών Κούλογλου, αναφέρεται ο επιστολογράφος μας Γιώργος Τερζόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη. Επισημαίνει σχετικά: Παρακολούθησα, από τις 4 Μαΐου, τις εκπομπές «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» του Σ. Κούλογλου. Οσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιεί ο κύριος αυτός, είναι αμφιβόλου προελεύσεως, ενώ στα πρόσωπα που καλεί στις εκπομπές του είναι γνωστοί αντικομμουνιστές, από τους Λ. Κύρκο, Γρ. Φαράκο, Λ. Τζεφρώνη, Παν. Δημητρίου κ.ά. γνωστούς αποστάτες και ανανήψαντες από το ΚΚΕ, το εργατικό και λαϊκό κίνημα της χώρας μας.

Είναι δυνατόν, λοιπόν, η ΝΕΤ που πρωτοστατεί στον αποκλεισμό της ενημέρωσης του λαού μαζί με τα άλλα κανάλια, που αρνείται να μεταδώσει ακόμα και δηλώσεις της Αλ. Παπαρήγα και γενικά τις θέσεις του ΚΚΕ για εσωτερικά και διεθνή θέματα, να παριστάνει το θεματοφύλακα της ιστορίας και της καθαρότητας του ...ΚΚΕ; Μόνο τον εαυτό τους κοροϊδεύουν και κανέναν άλλον.

Ευχαριστήριο

Αντώνης και Σοφία Πανταζή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον ιατρό (μαιευτήρα - γυναικολόγο) κ. Ηλία Γεωργόπουλο, διότι, με τις γνώσεις, εμπειρίες, καθώς και με τον ανθρωπισμό του, βοήθησε αποφασιστικά στο να ξεπεράσουμε σοβαρή οικογενειακή μας υπόθεση υγείας.

Γιατροί σαν τον Ηλία Γεωργόπουλο κοσμούν τον επιστημονικό κόσμο και ειδικότερα τον κλάδο της Ιατρικής, καθώς αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ήθους, ανθρωπιάς και επιστήμονα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ