Τετάρτη 28 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δυσβάστακτοι φόροι

Γρηγοριάδης Κώστας

Μήπως είστε εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι και αναρωτιέστε γιατί η καθημερινή σας ζωή πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και χρόνο με το χρόνο δυσκολεύεστε όλο και περισσότερο να τα βγάλετε πέρα; Οι λόγοι είναι αρκετοί και όλοι μαζί συνιστούν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων, σημερινών και προηγούμενων. Ενας εξ αυτών είναι το αντιλαϊκό φορολογικό σύστημα και ιδού ορισμένες αποδείξεις.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, το 2004 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είχαν πληρώσει το 39,7% των άμεσων φόρων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες το 14,3% και οι επιχειρήσεις το 46%. Ολ' αυτά, για τα εισοδήματα του 2003. Μια χρονιά μετά, το 2005, η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη για τα λαϊκά στρώματα και συντελείται η «μεγάλη αντιστροφή». Ετσι, το 2005 (για τα εισοδήματα του 2004), οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωσαν το 44,5% των άμεσων φόρων, καταλαμβάνοντας πλέον την πρώτη θέση, ενώ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες το 13,4% και οι επιχειρήσεις το 42,1%.

Σημειώστε, επίσης, ότι τα παραπάνω οφείλονται στις αντιλαϊκές φορολογικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Οι αποδείξεις των ανάλογων ρυθμίσεων, στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει η κυβέρνηση της ΝΔ (νέες φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου κλπ.), θα γίνουν γνωστές το 2007...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ