Κυριακή 25 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Αύριο η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τα ναρκωτικά
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τα ναρκωτικά
Με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, όπου θα καταθέσουν τις θέσεις τους για το φλέγον ζήτημα των ναρκωτικών, κορυφώνουν τη δράση τους για το θέμα η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) και οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στηρίζουν από κοινού το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στις 11 το πρωί, και θα συμμετάσχει ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος πρόεδρος για τη διευρυμένη νομαρχία Αθήνα - Πειραιά με τη ΝΑΣ και υποψήφιοι του ψηφοδελτίου, ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και αντιπροσωπεία των αγωνιστικών συνδυασμών.

Η παράσταση διαμαρτυρίας είναι συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων και πραγματοποιείται μετά τη δημοσίευση των θέσεων της ΝΑΣ και της αντίστοιχης εκδήλωσης την περασμένη Δευτέρα, 19 Ιούνη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τους Συλλόγους Γονέων και Φίλων των Θεραπευτικών Κοινοτήτων «18 Ανω», «ΙΘΑΚΗ», ΣΤΡΟΦΗ» και «ΔΙΑΒΑΣΗ», ενώ συμμετείχαν και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).

Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Η ΝΑΣ στις θέσεις της τονίζει μεταξύ άλλων: «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» και απευθύνεται «στις οικογένειες που ζουν το δράμα και τον κίνδυνο εξάπλωσης των ναρκωτικών, στους νέους που πασχίζουν για τον απεγκλωβισμό τους». Προτείνει τη συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου που θα παλεύει ενάντια στις αιτίες που οδηγούν στα ναρκωτικά και προβάλλει μια αγωνιστική στάση ζωής.

Η κατάσταση έχει πάρει χαρακτηριστικά επιδημίας, όπως αποδεικνύουν ορισμένα στοιχεία που παρέθεσε η ΝΑΣ: Μεταξύ άλλων:

  • Πάνω από το 8% των χρηστών έχει περιστασιακή εργασία.
  • Πάνω από το 70% των χρηστών είναι άνεργοι.
  • Πάνω από το 60% των χρηστών δεν έχει τελειώσει το Λύκειο.
  • Παρατηρείται αύξηση της χρήσης διαλυτών και αλκοόλ.
  • Παρατηρείται αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στα σχολεία.
  • Πάνω από το 80% των χρηστών δηλώνει χρήση πολλών ναρκωτικών ουσιών ταυτόχρονα (πολυτοξικομανία).
  • Ουσία έναρξης της χρήσης αποτελεί η κάνναβη (χασίς).
  • Οι λεγόμενες «ψυχαγωγικές ουσίες» κατακλύζουν τους χώρους διασκέδασης (έκσταση κλπ.).
  • Το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών είναι ιδιαίτερα αυξημένο στις φτωχές περιοχές του Λεκανοπεδίου (Δυτική Αθήνα κλπ.).
Καμία ανοχή

Η ΝΑΣ δείχνει τους ενόχους. «Ενας από τους βασικούς στόχους της ΕΕ και της κυβέρνησης - τονίζει - είναι να μάθουμε να ζούμε με τα ναρκωτικά» και όχι να παλεύουμε κατά των αιτιών που τα παράγουν και τα αναπαράγουν. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η πρόταση των 5 βουλευτών από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ». Και επισημαίνει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πριμοδοτούν την υποκατάσταση και αυτή σε έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών σε βάρος της θεραπείας και επιχειρούν να ιδιωτικοποιήσουν την παροχή υπηρεσιών απεξάρτησης. Με ευθύνη τους, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει μείνει χωρίς θεραπευτικά προγράμματα». Καλεί το λαό να μη δείξει «καμία ανοχή σ' αυτούς που επιχειρούν να εμπορευματοποιήσουν την ανθρώπινη δυστυχία και τον ανθρώπινο πόνο» και προτείνει:

  • Τη δημιουργία ενός κεντρικού σχεδιασμού, με ευθύνη του κράτους για την πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη που να φτάνει μέχρι τα στέκια των χρηστών, με πληρότητα, ενιαία φιλοσοφία και αντίληψη για αυτή τη σύγχρονη μάστιγα των κοινωνιών μας.
  • Την επεξεργασία ειδικών προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης με μακρόχρονο ορίζοντα.
  • Τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της απεξάρτησης, της έρευνας και της αξιολόγησης.
  • Το σταμάτημα κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης των παρεχομένων υπηρεσιών.
  • Τη δημιουργία τόσων θεραπευτικών προγραμμάτων όσων έχει ανάγκη η χώρα.
  • Την αναμόρφωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου με ιδιαίτερη έμφαση στην παραδειγματική τιμωρία των εμπόρων.
  • Ειδικά προγράμματα πρόληψης προσαρμοσμένα στους ανέργους, στην Παιδεία, στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, στη δημιουργική ενασχόληση.
  • Συνολικός αγώνας για την κατάργηση των συνθηκών και προϋποθέσεων που σπρώχνουν τους νέους κυρίως ανθρώπους στον κόσμο των ψευδαισθήσεων, στην εξάρτηση από τα ναρκωτικά και το θάνατο.
ΝΑΣ Θεσσαλονίκης: Μαζική εξόρμηση

Η ΝΑΣ Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Γιάννη Ζιώγα, αύριο Δευτέρα 26 Ιούνη, θα προχωρήσει σε μαζική εξόρμηση ενημέρωσης και συζήτησης με το λαό της Θεσσαλονίκης και ειδικά τη νεολαία, στο χώρο της Καμάρας, στις 7:30 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή της για το πρόβλημα των ναρκωτικών, η ΝΑΣ Θεσσαλονίκης, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «το πρόβλημα έχει αιτίες και υπαίτιους. Η ναρκομανία δεν υπήρχε πάντα, αποτελεί πρόβλημα που είναι συνυφασμένο με την κοινωνία που ζούμε, την κοινωνία που κουμάντο κάνουν οι λίγοι με σκοπό να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους σε βάρος των πολλών, την κοινωνία που διαρκώς αυξάνεται η οικονομική και πολιτιστική φτώχεια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η λύση είναι η πρόληψη και όχι η αποδοχή των ναρκωτικών(2022-06-24 00:00:00.0)
Πρόληψη - θεραπεία - επανένταξη και όχι χώρους εποπτευόμενου θανάτου(2019-03-01 00:00:00.0)
Μεγάλη αύξηση της χρήσης και της εξάρτησης από ουσίες(2011-12-31 00:00:00.0)
Εμμονή στην πολιτική διαχείρισης και συντήρησης του προβλήματος(2010-12-22 00:00:00.0)
Για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών(2007-09-12 00:00:00.0)
Ουσία της ζωής ο αγώνας για καλύτερο αύριο(2004-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ