Κυριακή 25 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυτός ο αγώνας περιμένει τη δικαίωσή του...

Ο ΔΣΕ χωρίς οργάνωση και ιδεολογικοπολιτική διαπαιδαγώγηση πράγματι δε θα άντεχε ούτε 10 μέρες μπροστά στην τεράστια δύναμη που είχε να αντιμετωπίσει.

Δημιούργησε οργανωμένα έμπεδα για την εκπαίδευση των μαχητών και μαχητριών, σχολές για την ανάδειξη στελεχών με στρατιωτικές γνώσεις για αφομοίωση της τακτικής σε μάχες, την αντάρτικη τακτική.

Χωρίς υψηλό επιτελικό σχεδιασμό, οι ελιγμοί του, οι διεισδύσεις στα μετόπισθεν, οι κυκλωτικές ενέργειες, οι επιθέσεις σε οχυρωμένες θέσεις του εχθρού, η άμυνα στις επιθέσεις δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Λειτούργησε Σχολή πυροβολικού, Σχολή σαμποτέρ, κ.ά. Οργάνωσε την Υγειονομική υπηρεσία με Κεντρικό Νοσοκομείο, Σταθμό μεταφοράς τραυματιών σε επιλεγμένα σημεία κοντά στα σημεία των μαχών.

Η ιδεολογικοπολιτική δουλιά έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Με μαθήματα, εφημερίδες, μπροσούρες, γραφή και ανάγνωση. Οργάνωσε την εκπαίδευση των παιδιών στις ελεύθερες περιοχές.

Σ' αυτόν τον Γράμμο πάμε... Που με την απερίγραπτη ομορφιά του σε μαθαίνει να ακούς τις μυρωδιές, να οσφρίζεσαι τους ήχους, να σου μιλά η σιωπή.

Αυτή η ομιλία της σιωπής τη νύχτα, στην κατασκήνωση, αν λίγο συγκεντρωθείς, θα σου φέρει με το κελάρυσμα των νερών, το θρόισμα των φύλλων, τον όρκο του μαχητή του ΔΣΕ: «Ιδανικό μου έχω τη λεύτερη, ισχυρή και δημοκρατική Ελλάδα, την πρόοδο και ευημερία του ΛΑΟΥ. Και στην υπηρεσία του ιδανικού μου θέτω όπλο μου τη ζωή μου».

Κι απ' τις αντικρινές βουνοκορφές θα ακούς τα χωνιά του ΔΣΕ: «Φαντάρε, για ποιον πολεμάς...», τους βόμβους των ΣΠΙΤΣ ΦΑΪΡΕΡ, των ΧΕΛ ΝΤΑΪΒΕΡΣ, που χτυπούν το Τσάρνο, το ύψωμα που δεν έπεσε ποτέ!

Εδώ συντελέστηκε η πιο ακραία θυσία των παλικαριών του ΔΣΕ.

Σήμερα ο Γράμμος είναι βατός. Δεν αρκεί να τον περιδιαβείς, να τον περπατήσεις για να τον γνωρίσεις.

Για να τον μάθεις πρέπει να μάθεις καλά τις περπατησιές των μαχητών-μαχητριών του ΔΣΕ.

Κάθε κάλυκας, κάθε θραύσμα οβίδας που συναντάς, κάθε χαράκωμα και πολυβολείο και μια σελίδα του Αγώνα του Λαού μας για Λαϊκή Εξουσία.

Το μεγάλο δίδαγμα του ΔΣΕ είναι τούτο: Οτι κάθε στιγμή αδράνειας, απολυτοποίηση του συσχετισμού δύναμης, σημαίνει θάνατος, πιο βαριά δεσμά, πιο πολλές θυσίες.

Στην ιστορική περίοδο που διανύουμε, εποχή περάσματος στο Σοσιαλισμό, όπως τότε, για τον ελιγμό στο Βίτσι, την ανακατάληψη του Γράμμου στα 1949, στις μάχες στον Κλέφτη, στο Τσάρνο και αλλού αποδείχτηκε καθοριστική η ψυχή των στελεχών και μαχητών του ΔΣΕ, έτσι και σήμερα για τη συσπείρωση των δυνάμεων, για τη συγκρότηση του Μετώπου είναι καθοριστική η προσφορά, η θυσία, η αφομοίωση, η πειθαρχία και η πρωτοβουλία ΟΛΩΝ μας.

Ο Αγώνας του ΔΣΕ ήταν δίκαιος Αντιιμπεριαλιστικός, οι στόχοι του, τα ιδανικά του περιμένουν τη δικαίωσή τους. Το καθήκον αυτό εναπόκειται στην εργατική τάξη, τους νέους και τις νέες, στις σύμμαχες δυνάμεις και στο Κόμμα τους, το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ