Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καλοθελητές του συμβιβασμού...

Αρχαιρεσίες πραγματοποιούνται την άλλη βδομάδα, 27 και 28 Ιούνη, στο Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Ανω Λιοσίων - Πετρούπολης - Καματερού - Θρακομακεδόνων και Πέριξ δήμων. Ο ταξικός προσανατολισμός της διοίκησης του Σωματείου έχει βάλει πολλές φορές εμπόδια στην υλοποίηση των αντεργατικών σχεδιασμών των δημοτικών αρχών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, όπως η πρόσφατη ματαίωση των προσλήψεων μερικής απασχόλησης στο Δήμο Πετρούπολης.

Τη δράση αυτή προσπαθούν οι συγκεκριμένες δημοτικές αρχές να χτυπήσουν με διάφορους τρόπους. Στα πλαίσια αυτά, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η στάση της νεοσύστατης συνδικαλιστικής παράταξης, που αυτοαποκαλείται «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» και στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Οι εκπρόσωποί της, στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστική συνέλευση, επιβεβαίωσαν τον πραγματικό τους στόχο, κάνοντας επίθεση στην «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα», την παράταξη που έχει την πλειοψηφία στη διοίκηση του Σωματείου, χωρίς την ίδια στιγμή να πουν λέξη για τις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν για την προώθηση αυτών των πολιτικών η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ και οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Στο πλευρό τους βρίσκονται οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι, οι οποίοι με ωμούς εκβιασμούς προσπαθούν να αποτρέψουν εργαζόμενους από τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ