Πέμπτη 22 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οταν δεν υπάρχει ντροπή... .

Σε αναπαυτικούς καναπέδες, δίπλα σε πισίνες, πίνουν τον «πρωινό καφέ» τους οι παρουσιάστριες των πρωινάδικων, συζητώντας για την τραγική ιστορία της εξαφάνισης του μικρού Αλεξ. Φορώντας προκλητικά μπικίνι και με τα γυαλιά ηλίου ανασηκωμένα, η Ελεωνόρα Μελέτη και η παρέα της, καθημερινά πλέον, στην εκπομπή «Πρωινός καφές» του ΑΝΤΕΝΝΑ, επιχειρούν να διαλευκάνουν το μυστήριο της εξαφάνισης, κάνοντας, μάλιστα, ζωντανές συνδέσεις από τη Βέροια. Η παρουσιάστρια δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το χαμένο παιδί και για την πορεία των εξελίξεων για την ανακάλυψη των ενόχων.

Χτες μάλιστα, μόλις τελείωσε το «ρεπορτάζ» και έφυγαν οι εικόνες του Αλεξ από τα παράθυρα, το πρωινάδικο ξαναβρήκε το εαυτό του με μαγειρέματα, ζώδια, αποσπάσματα από ριάλιτι. Η εν λόγω εκπομπή, αμέσως μετά την υπόθεση του Αλεξ, ασχολήθηκε με το «τάλεντ σόου» του σταθμού, το «Fame story», και τους ημιτελικούς «αγώνες» των έγκλειστων παικτών. Ακολούθησε η αστρολόγος Λίτσα Πατέρα με τον «ήλιο που περνάει στον καρκίνο»....

Την ίδια ώρα, ο ανταγωνισμός γίνεται αδίστακτος, αφού και άλλο κανάλι, ο «Alpha», με το πρωινάδικο «Καφές με την Ελένη», ασχολείται με την εξαφάνιση του Αλεξ. Η Ελένη Μενεγάκη, ακούγοντας την εξιστόρηση από τον Π. Καρσιώτη, ήταν έτοιμη να ...δακρύσει. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η συντετριμμένη καρδιά της επανήλθε στη θέση της, όταν στο πλατό άρχισαν οι μουσικές και τα τραγούδια της νυχτερινής πίστας. Ακολούθησε η μαγειρική με «γαύρο με λεμόνι και άνηθο» και απευθείας σύνδεση με το χώρο της ...μουσικής Ακαδημίας που αναδεικνύει (!) ταλέντα από το «Dream show» των επίδοξων εγκλωβισμένων τραγουδιστών.

Ετσι, μια τραγική υπόθεση μετατρέπεται σε «θέαμα», χωρίς το στοιχειώδη σεβασμό για το χαμένο παιδί και την αγωνία που περνά η απελπισμένη μητέρα του. Προκλητικά, μεταξύ κουτσομπολιού και αστρολογίας, «χρησιμοποιούν» την τραγωδία της Βέροιας για να έχουν μεγαλύτερη τηλεθέαση με ένα θέμα που έχει συγκινήσει το κοινό.

Οι υπεύθυνοι των ιδιωτικών σταθμών έχουν μετατρέψει σε «σόου» τη δραματική εξαφάνιση του μικρού παιδιού. Τολμούν χωρίς ντροπή και σεβασμό στον μικρό Αλεξ και στην απελπισμένη μητέρα να ασχολούνται με αυτό το τραγικό θέμα μέσα από τα χαζοχαρούμενα πρωινάδικα.

Με όλα αυτά, φαίνεται πως δεν «περνάει ο ήλιος στον καρκίνο», όπως είπε η αστρολόγος, αλλά ότι η τηλεόραση γεννά και θρέφεται με «καρκινώματα» που τα πλασάρει στους τηλεθεατές.


Κ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ