Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΑΚΟΣ
Ηχηρή αντιιμπεριαλιστική απάντηση

Ηχηρή φιλειρηνική αντιιμπεριαλιστική απάντηση, απαιτώντας να φύγουν οι φονιάδες των λαών από την περιοχή τους, έστειλε ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας την Κυριακή το πρωί, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο λιμάνι του Αστακού το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και η Επιτροπή Ειρήνης, μετά τον εκ νέου ελλιμενισμό αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

Στη δυναμική κινητοποίηση προβλήθηκε, για άλλη μια φορά, η ανυπακοή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και του εγχώριου πολιτικού προσωπικού τους, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τα λιμάνια σε σταθμούς ανάπαυσης των μακελάρηδων των λαών κι εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους. Διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να μετατραπεί το λιμάνι του Αστακού σε χώρο υποδοχής των ιμπεριαλιστών και ότι θα εντείνουν την αντιιμπεριαλιστική τους πάλη για την υπεράσπιση της ειρήνης, για λιμάνι της φιλίας και ειρήνης των λαών, για Ελλάδα εθνικά ανεξάρτητη χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα.

Το άνοιγμα της φιλειρηνικής αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αστακού με την παράταξη της «Δημοτικής Κίνησης Συνεργασίας» Μάκης Βότης, ο οποίος σημείωσε την απόφαση ντροπής και υποτέλειας της Δημοτικής Αρχής Αστακού που ψήφισε να ελλιμενίζονται τα «συμμαχικά πλοία» στο λιμάνι. «Απειλεί κάθε φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας ψηφίζοντας ότι δε θα επιτρέψουν καμιά διαδήλωση. Δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν. Το φόβο τους θέλουν να κρύψουν απέναντι στα ειρηνικά αισθήματα του λαού», σημείωσε.

Στο χαιρετισμό του, ο Τάκης Πατούλας πρόεδρος του ΕΚ Αγρινίου επισήμανε τα ευρύτερα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής στα οποία εντάσσεται και το λιμάνι του Αστακού. «Δεν είναι καθόλου τυχαία, ούτε φυσικά εθιμοτυπική η επίσκεψη του Διοικητή των δυνάμεων της Ανατολικής Μεσογείου του ΝΑΤΟ με τον Περιφερειάρχη κ. Καβαθά πριν δυο μήνες. Η συνάντηση έγινε ακριβώς, γιατί οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ έχουν σχέδια για την περιοχή μας».

Ο Κώστας Σιδέρης, εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης, επισήμανε τις ιστορικές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων με τις επιλογές του ΝΑΤΟ και των υπόλοιπων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. «Παραχωρούν τα ελληνικά λιμάνια για να αράζουν πλοία ΝΑΤΟικά, τα οποία σήμερα ή αύριο θα "αξιοποιηθούν" για το χτύπημα των λαών. Μετά τη Σούδα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και το λιμάνι του Αστακού χρησιμοποιείται σ' αυτή την κατεύθυνση».

Υπογράμμισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτούς που στηρίζουν τις επιλογές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της άρχουσας τάξης και τάσσονται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, αλλάζοντας τους συσχετισμούς και στο πολιτικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ