Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σήμερα στη Γεωπονική!

Δεύτερη μέρα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ

Από την αντίστοιχη περσινή εκδήλωση
Από την αντίστοιχη περσινή εκδήλωση
«Στηρίζουμε τη συνεργασία για την αντεπίθεση» είναι το σύνθημα της σημερινής, δεύτερης μέρας των κεντρικών προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, στη Γεωπονική Σχολή. Σε μια περίοδο που οι φοιτητές βρίσκονται μαζικά στους δρόμους διεκδικώντας το δικαίωμά τους σε αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν ανώτατες σπουδές υψηλού επιπέδου, δε θα μπορούσε παρά να είναι αυτό ακριβώς το στίγμα των εκδηλώσεων της Οργάνωσης Σπουδάζουσας. Χτες, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, για την επίθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ στην ανώτατη εκπαίδευση και την απάντηση του φοιτητικού κινήματος, μίλησε στη Γεωπονική ο Θανάσης Πάνος, γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας, ενώ η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη μάχη των επερχόμενων εκλογών.

Σήμερα, στις 9.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία». Παράλληλα, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το θεατρικό έργο «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπ. Μπρεχτ, με συνάντηση - συζήτηση νέων δημιουργών, και προβολή ταινιών με αντιπολεμικό περιεχόμενο. Η αυλαία της προφεστιβαλικής θα πέσει τα ξημερώματα, με την ολοκλήρωση συναυλιών από ερασιτεχνικά συγκροτήματα σε ροκ, έντεχνες και λαϊκές μελωδίες.

Στο χώρο των εκδηλώσεων λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από φωτογραφικές ομάδες των πανεπιστημίων, έκθεση σκίτσου από τον Γ. Φαρσακίδη, πλούσια έκθεση βιβλίου και χώρος ελεύθερης δημιουργίας. Ακόμα, περίπτερα: της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ, του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, της ΟΓΕ, της ΠΕΑΕΑ και της ΕΔΟΝ-Κύπρου.

Αλλες εκδηλώσεις
  • Αύριο Κυριακή, στις 8 μ.μ., προφεστιβαλική εκδήλωση στην Αγία Παρασκευή, στην πλατεία Αγ. Ιωάννη (άνω πλατεία). Θέμα οι εξελίξεις στην Παιδεία, ενώ θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Ανθρωπος, αυτός ο γίγας».
  • Την Τρίτη 20 Ιούνη, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, με θέμα τις εξελίξεις στην Παιδεία.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ