Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
«Ξεχειλίζει» η οργή τους

Περιοδεία του Γ. Μανουσογιαννάκη και του Γ. Πατσιλινάκου στο εργατοτεχνικό τμήμα του δήμου

Εργασιακές σχέσεις μεσαιωνικού τύπου, με 4ωρίτες, 2μηνίτες, ακόμα και εργαζόμενους που δουλεύουν απλήρωτοι προσδοκώντας την πρόσληψη. Ταξίματα, τεράστιο φέσι στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, στα ΚΑΠΗ, αυξήσεις στα τροφεία των δημοτικών σταθμών, στα δημοτικά τέλη και πάει λέγοντας.

Αυτά είναι ορισμένα από τα «έργα» του σημερινού δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκου, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και της δημοτικής αρχής του, που έχουν «ξεχειλίσει» την οργή των εργαζομένων του δήμου. Αυτή την εικόνα που εμφανίζει ο Δήμος Περάματος, μετέφεραν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του εργατοτεχνικού τμήματος στον υποψήφιο νομάρχη Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Γιάννη Μανουσογιαννάκη και τον Γιάννη Πατσιλινάκο, πρώην δήμαρχο και σημερινό υποψήφιο με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της δημοτικής Κίνησης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη». Οι εργαζόμενοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στους δύο υποψηφίους των αγωνιστικών ψηφοδελτίων. Σύσσωμοι συγκεντρώθηκαν στο χώρο του καφενείου τους, ενώ ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν ιδιαίτερα πλούσιος. Το πρώτο που επισημάνθηκε από τους ίδιους ήταν ότι η διαφορά μεταξύ της σημερινής και της προηγούμενης δημοτικής αρχής είναι εμφανής.

Σήμερα, από τους 106 εργαζόμενους του εργατοτεχνικού προσωπικού οι 60 είναι συμβασιούχοι και οι 46 μόνιμοι. Πριν ήταν όλοι μόνιμοι. Οι 30 συμβασιούχοι στη ΔΕΑΠ (Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση) σήμερα έγιναν 176! Από την εκλογή του ο νέος δήμαρχος μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβάλει δραχμή στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων με αποτέλεσμα το φέσι να είναι 1.900.000 ευρώ, το ίδιο και στα ΚΑΠΗ καθώς το χρέος του δήμου προς το β' ΚΑΠΗ έφτασε τις 160 χιλιάδες ευρώ. Από μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη της προηγούμενης δημοτικής αρχής σήμερα έχουν αυξηθεί πάνω από το 10%, ενώ τα τροφεία που επιβλήθηκαν στους δημοτικούς σταθμούς είναι 50 ευρώ. Με την προηγούμενη δημοτική αρχή οι εργαζόμενοι δεν πλήρωναν ούτε δραχμή.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης παίρνοντας το λόγο κάλεσε τους εργαζόμενους αυτά τα στοιχεία αλλά και τα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας και της ακρίβειας που βιώνουν οι εργαζόμενοι της εργατούπολης του Περάματος, η συρρίκνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας, όλα αποτελέσματα της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με συνένοχο και τον ΣΥΝ, πρέπει να αποτελέσουν τα βασικά κριτήρια μπροστά στην κάλπη. Και ξεκαθάρισε ότι εγγύηση για την οργάνωση της πάλης του και την επίλυση προβλημάτων αποτελεί η ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων. Αγωνιστικό κάλεσμα απηύθυνε και ο Γ. Πατσιλινάκος καλώντας τους να συμβάλλουν στην αλλαγή των σημερινών αρνητικών συσχετισμών δύναμης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεργοι απειλούνται ακόμα και με κατασχέσεις για απλήρωτα τροφεία(2017-04-19 00:00:00.0)
Με αγώνα διεκδικούν δουλειά με δικαιώματα(2011-06-22 00:00:00.0)
Κατήγγειλαν την πολιτική της δημοτικής αρχής(2008-05-30 00:00:00.0)
Σκόπιμα παρέχουν αποσπασματική γνώση τα σχολεία(2006-09-07 00:00:00.0)
Στους αγώνες η ελπίδα(2006-07-11 00:00:00.0)
«Αρμοδιότητά» τους η επιβολή φόρων!(2006-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ