Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπόθεση όλων η απόκρουση της επίθεσης
  • Αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τη ΝΑΣ και τη Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς Αναγέννηση»
  • «Λάδι» βγήκαν οι εφοπλιστές για το περσινό χάος

Πρωτοβουλία για την ένταση των αγώνων που αναπτύσσονται από τους νησιώτες, τους ναυτεργάτες και συνολικά τους εργαζόμενους για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων, αναλαμβάνουν η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς Αναγέννηση». Την Τετάρτη 21 του Ιούνη στις 7 το απόγευμα διοργανώνουν συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά μπροστά στα πορθμεία του Αργοσαρωνικού, καλώντας τους εργαζόμενους με το μαζικό τους «παρών» να απαιτήσουν την κατάργηση της επιστράτευσης των ναυτεργατών, ακτοπλοϊκές και πορθμειακές συγκοινωνίες για τις ανάγκες του λαού και όχι για τα κέρδη των εφοπλιστών.

Παράλληλα, τα δύο αγωνιστικά ψηφοδέλτια και οι επικεφαλής τους Γιάννης Μανουσογιαννάκης υποψήφιος νομάρχης Πειραιά και Ελπίδα Παντελάκη υποψήφια δήμαρχος Πειραιά και βουλευτής του ΚΚΕ καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν για τη δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με καράβια που να είναι λαϊκή περιουσία.

Η κινητοποίηση αυτή έρχεται να δώσει και την πρώτη απάντηση στις αυξήσεις που επέβαλαν, «απελευθερωμένοι» πλέον, οι εφοπλιστές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στα εισιτήρια των πορθμειακών γραμμών, από την 1η Ιούνη, που φτάνουν ακόμα και το 100%! Οι αυξήσεις αυτές αποτελούν το πρώτο δείγμα του εφιάλτη που επιφυλάσσει για τα νησιά, τους ναυτεργάτες, συνολικά το επιβατικό κοινό, αυτό το καλοκαίρι και γενικότερα η εφοπλιστόδουλη πολιτική που συναποφασίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκή Ενωση με τη συνενοχή και του ΣΥΝ. Το «μπλοκ», έχοντας ως «ιερό και όσιο» τα εφοπλιστικά κέρδη, οδηγεί τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε πλήρη απορύθμιση, υποβαθμίζοντας παράλληλα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Βγήκαν λάδι για το περσινό χάος

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Πλημμελειοδικείο Πειραιά, για το περσινό χάος που επικράτησε στο ακτοπλοϊκό δίκτυο από τις απανωτές βλάβες των πλοίων, επέβαλε... ποινές εξαγοράσιμης φυλάκισης από 3 ως 7 μήνες, δηλαδή «για τα μάτια του κόσμου» και αυτές όχι βέβαια σε εφοπλιστές, αλλά σε εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιριών του Αγούδημου, του Αγαπητού και του Μανούση (εταιρία ΣΑΟΣ). Αυτό όταν, εκτός των άλλων, οι βλάβες απέδειξαν την επικινδυνότητα των πλοίων αυτών.

Ενάντια στις αυξήσεις στα εισιτήρια η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας εξέδωσε ψήφισμα, τονίζοντας ότι οι αυξήσεις στη Σαλαμίνα ξεκινούν από 9,3% και φτάνουν το 52%. Απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόφασης για την «απελευθέρωση» των ναύλων, γιατί στραγγαλίζουν οικονομικά τους εργαζόμενους του νησιού, αφού το 80% δουλεύει έξω από τη Σαλαμίνα και απαιτεί από τους βουλευτές του Πειραιά να πάρουν θέση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ