Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ
«Ξαναζεσταίνουν» το ευρωσύνταγμα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Τους Ευρωπαίους συμμάχους του συνάντησε αυτές τις μέρες ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη δική του δέσμευση αλλά και της λεγόμενης «κεντροαριστερής κυβέρνησης» της Ιταλίας στις επιλογές και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη περιοδεία του Ρομάνο Πρόντι στην Ευρώπη μετά τις τελευταίες εκλογές στην Ιταλία όπου ο λεγόμενος «κεντροαριστερός συνασπισμός» του ήρθε πρώτο κόμμα. Την περασμένη Τρίτη επισκέφθηκε την Αυστρία όπου συναντήθηκε με τον προεδρεύοντα της ΕΕ καγκελάριο Βόλφγκανγκ Σιούσελ και αργότερα την ίδια μέρα συναντήθηκε με το Γάλλο Πρόεδρο Σακ Σιράκ, και δήλωσε την αποφασιστικότητά του στην ενθάρρυνση της διεύρυνσης της ΕΕ και την αναγκαιότητα συνέχισης της διαδικασίας επικύρωσης του «ευρωσυντάγματος».

Χτες, ο Ρομάνο Πρόντι είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, όπου συμφώνησαν ότι η διαδικασία επικύρωσης του «ευρωσυντάγματος» θα πρέπει να αναζωογονηθεί. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, μάλιστα, είπε ότι βλέπει την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη Γερμανία, στις αρχές του νέου έτους, ως μια ευκαιρία «για ένα νέο ξεκίνημα για την οικοδόμηση της Ευρώπης».

Τόσο ο Ρ. Πρόντι όσο και η Α. Μέρκελ υπογράμμισαν πως «χρειαζόμαστε απαραίτητα ένα Σύνταγμα» και η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε επίσης πως για την αναζωογόνηση της διαδικασίας του «ευρωσυντάγματος» «πρέπει να κινηθούμε έξυπνα και να μην παραζορίσουμε κανέναν...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ