Κυριακή 11 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με οδηγό τις πραγματικές ανάγκες της νεολαίας

Πλούσια η προφεστιβαλική δραστηριότητα της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ που ξεδιπλώνεται στις γειτονιές και τους χώρους δουλιάς από αυτή τη βδομάδα

Εξοπλισμένη με τις αποφάσεις του 9ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, πιο δυνατή, πιο έμπειρη και ορμητική, η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ με όλες της τις δυνάμεις ρίχνεται στη μάχη της προετοιμασίας του 32ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Η Οργάνωση Αθήνας σταθερά απευθύνεται στους νέους που ζουν, μορφώνονται, εργάζονται στην πρωτεύουσα. Παρεμβαίνει σε όλες τις πλευρές της ζωής τους, σε όλες τις εκφράσεις της καθημερινότητάς τους. Σε όλα εκείνα που απασχολούν ένα νέο, εργαζόμενο, μαθητή, σπουδαστή. Και προβάλλει τη διέξοδο, την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, για λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία, για το σοσιαλισμό.

Μπροστά και στις δημοτικές- νομαρχιακές εκλογές, προβάλλει τα κριτήρια ψήφου, τονίζει ότι πρέπει οι συνδυασμοί να κριθούν με βάση το κόμμα που τους στηρίζει. Καλεί τους νέους να στηρίξουν τη ΝΑΣ, τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», να ενισχύσουν στους δήμους τους συνδυασμούς τους οποίους στηρίζουν πανελλαδικά το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, η Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές.

Ταυτόχρονα, αξιοποιεί το θεσμό του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ένα πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός με κατακτημένο κύρος στη νεολαία. Μέσα από τις πλούσιες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που οργανώνει, δίνει βήμα στη νεολαία: Βήμα έκφρασης της δημιουργικότητας, της συλλογικότητας, του πολιτισμού, της ανησυχίας, της ζωντάνιας, της ανυπότακτης στάσης ζωής, της ομορφιάς της νιότης.

Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας του Συμβουλίου Πόλης της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, μιλώντας στον «Ρ» υπογραμμίζει: «Προχωράμε σε ένα δίμηνο πολιτικής εξόρμησης. Με το 32ο Φεστιβάλ θα κάνουμε το γύρο της Αθήνας, σε γειτονιές και σε εργασιακούς χώρους».

Εξηγεί ότι «θέλουμε να αναδείξουμε τα κριτήρια ψήφου για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Να αναδείξουμε ότι ο νέος θα πρέπει να επιλέξει με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε όλες τις πλευρές της ζωής του. Να αναδείξουμε ότι είναι μάχη πολιτική, ότι κριτήριο πρέπει να είναι ποιο κόμμα στηρίζει ποιον συνδυασμό. Ποια πολιτική δηλαδή βρίσκεται πίσω από κάθε συνδυασμό. Σε τελική ανάλυση σε ποια πλευρά του δρόμου ήταν οι υποψήφιοι όλο το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με τα προβλήματα της νεολαίας. Και όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι συνδυασμοί, οι δήμαρχοι και οι νομάρχες που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ήταν απέναντι στη νεολαία».

«Καλούμε τους νέους στις τοπικές εκλογές να στείλουν μήνυμα καταδίκης. Να δώσουν ψήφο απειθαρχίας στο σύστημα, συμβολή στη λαϊκή αντεπίθεση. Και όσοι ψηφίζουν για πρώτη φορά τους καλούμε η πρώτη τους ψήφος να είναι ψήφος αντίστασης και όχι υποταγής», υπογραμμίζει ο Γ. Πρωτούλης.

Νέοι εργαζόμενοι

Με την περσινή θετική πείρα ως όπλο, η καμπάνια της ΚΝΕ στους χώρους δουλιάς ξεκινάει στις 15 του Ιούνη και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιούλη. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε 20 εργασιακούς χώρους, με πρώτους σταθμούς στις 16 του Ιούνη τις εκδόσεις «Λυμπέρη», στις 20 του μήνα τη «SIEMENS, τη «MELLON», το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στις 21 του Ιούνη το πολυκατάστημα «ATTICA».

«Θέλουμε - σημειώνει ο Γ. Πρωτούλης - οι εκδηλώσεις μας να αποτελούν γεγονός για το χώρο. Θα εντείνουμε τις εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς τις μέρες πριν από τις εκδηλώσεις, θα οργανώσουμε περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ, υποψηφίων στις τοπικές εκλογές. Η εκδήλωση να είναι η κορύφωση μιας δράσης και όχι μια ξέχωρη δραστηριότητα».

Και σημειώνει: «Οι χώροι όπου θα διοργανώσουμε τις εκδηλώσεις δεν επιλέχτηκαν τυχαία. Είναι χώροι με πολλούς νέους εργαζόμενους, που δουλεύουν ως ενοικιαζόμενοι, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, με πληρωμή με το κομμάτι ή με ποσοστά. Θέλουμε να σπάσουμε την τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς. Να αναδείξουμε τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους. Να τους καλέσουμε να γραφτούν στα σωματεία τους. Να σταθούμε στην ανάγκη ενίσχυσης του ΠΑΜΕ, αλλαγής των συσχετισμών, καταδίκης των κομμάτων της πλουτοκρατίας μπροστά στις τοπικές εκλογές. Να προβάλουμε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Να κάνουν οι νέοι πολιτική επιλογή υπέρ του ΚΚΕ, να καταδικάσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ που τους καταδικάζουν στη δουλιά χωρίς δικαιώματα, στην ανεργία».

1ο Μαθητικό Φεστιβάλ

Αμέσως μετά τις εξετάσεις. Την ώρα που εκείνο που προβάλλεται είναι η εκτόνωση, το άραγμα. Κόντρα στη λογική που θέλει τους μαθητές - λάστιχο, βουτηγμένους μέχρι το κεφάλι στην καθημερινότητα σπίτι - σχολείο - φροντιστήριο - σπίτι. Κόντρα στη λογική που λέει ότι αν έχεις τύχη (δηλαδή χρήμα) διάβαινε. Κόντρα στις λογικές των μαθητικών φεστιβάλ που διοργανώνουν διάφοροι όμιλοι ΜΜΕ, δήμοι και λοιποί μηχανισμοί του κεφαλαίου, προβάλλοντας την ενσωμάτωση, τη χειραγώγηση της νεολαίας.

Εκείνη τη χρονική στιγμή, στις 23-24 του Ιούνη, διοργανώνεται το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο Αλσος Περιστερίου, με κεντρικό σύνθημα «Η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα». Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες από 30 μαθητικά μουσικά συγκροτήματα, σχολικές θεατρικές παραστάσεις, συζητήσεις, μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Την Παρασκευή θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης.

Οπως σημειώνει ο Γ. Πρωτούλης, «η ανταπόκριση των μαθητών είναι πολύ μεγάλη. Ηδη πάνω από τριάντα συγκροτήματα έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται να βάλουν και το δικό τους λιθαράκι στη διοργάνωση του φεστιβάλ, να συμμετάσχουν με τις δημιουργίες τους σε αυτό».

Επιπλέον, όπως κάθε χρόνο, οι εδαφικές Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν 42 προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε 35 δήμους στην Αττική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ