Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΧΙΑ
Διαβουλεύσεις και ενδεχόμενες δωροδοκίες

ΠΡΑΓΑ.--

Καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ του «Κόμματος των Πολιτών» με τους «Χριστιανοδημοκράτες» και το «Κόμμα των Πρασίνων» για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, οι Γερουσιαστές του «Κόμματος των Πολιτών» ανακοίνωσαν ότι θα απορρίψουν μια ενδεχόμενη δημιουργία ευρύτερου συνασπισμού με τους «Σοσιαλδημοκράτες» με οποιαδήποτε μορφή.

Ωστόσο, κατηγορίες περί δωροδοκίας ανακοίνωσε ο βουλευτής των «Σοσιαλδημοκρατών», Πάβελ Πλοκ, ο οποίος τόνισε ότι το «Κόμμα των Πρασίνων» του προσέφερε 5 εκατομμύρια κορόνες για «να αλλάξει στρατόπεδο» και στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης να ψηφίσει υπέρ του «Κόμματος των Πολιτών». Θυμίζουμε ότι το «Κόμμα των Πολιτών» μαζί με τους «Χρισιανοδημοκράτες» και το «Κόμμα των Πρασίνων» κατέχουν συνολικά 100 βουλευτές στο Κοινοβούλιο, ωστόσο χρειάζονται μία ακόμα ψήφο για να λάβουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του «Κόμματος των Πρασίνων», Μαρτίν Μπουρσίκ αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι «είμαστε ένα κόμμα που αντιπαλεύει τη διαφθορά, δεν κάνουμε δωροδοκίες».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται δωροδοκίες στην πολιτική σκηνή της Τσεχίας. Το 2004, ο βουλευτής της «Ενωσης Ελευθερίας» Ζντένεκ Κορίστκα, κατηγόρησε το «Κόμμα των Πολιτών» πως προσπάθησε να τον δωροδοκήσει με 10 εκατομμύρια κορόνες και με τη θέση του πρεσβευτή στη Βουλγαρία, αλλά σαν αντάλλαγμα θα έπρεπε να αποσύρει την υποστήριξή του στον κυβερνητικό συνασπισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ