Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τηλεβαρβαρότητα

Γρηγοριάδης Κώστας

Ανήλικοι μαθητές, δάσκαλοι, γονείς, όλοι στο γυαλί, δήθεν στο όνομα της αντικειμενικής ενημέρωσης και της αποκάλυψης της αλήθειας. Αυτοί, που υπηρετούν και αναπαράγουν την κοινωνία της βίας, τον τρόμο μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχουν, είναι οι ίδιοι, οι οποίοι, στο όνομα της αλήθειας, της συμπόνιας, βρήκαν την αφορμή να τρομοκρατήσουν και πάλι, για να εμπεδώσουν την ίδια αυτή κυρίαρχη αντίληψη.

Αυτοί που προσπαθούν να επιβάλουν ως κανόνα το «ο θάνατός σου η ζωή μου», ως φυσιολογικό το κυνηγητό του κέρδους πέρα από κάθε υλικό ή ηθικό εμπόδιο. Η κυρίαρχη ιδεολογία που υπηρετούν δηλητηριάζει τα παιδιά, τους εφήβους, και τους ξοφλάει πριν καν μεγαλώσουν.

Αλήθεια, ποια πρότυπα προβάλλουν μέσα από τις τηλεοράσεις τους; Βία, αίμα, εγκληματικές συμμορίες ενηλίκων και ανηλίκων. Ξύλο, απειλές, ληστείες, κλοπές. Η παραβατικότητα προβάλλεται ως ψυχαγωγία. Και τα παιδιά εκτεθειμένα, απροστάτευτα, παρακολουθούν, χωρίς την ικανότητα να επεξεργαστούν τα όσα τους «βομβαρδίζουν».

Σήμερα, τάχα συγκλονισμένοι, τα χρησιμοποιούν, βάζοντάς τα μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα, για να αναπαράγουν την κοινωνία της βαρβαρότητας. Μια κοινωνία, που γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τον άνθρωπο, και στην οποία καλούνται να μεγαλώσουν τα παιδιά μας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ