Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σκοτώνουν, σκοτώνουν, σκοτώνουν...

Χτες ο «Ρ» δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό στοιχείο: Από την αρχή του χρόνου και μέχρι τέλη Μάη, σε μια μόνο πόλη του Ιράκ, στη Βαγδάτη, είχαν μεταφερθεί στο νεκροτομείο της πόλης 6.000 πτώματα, θύματα βίας! Με άλλα λόγια, μόνο φέτος, και μέχρι στιγμής, στην πρωτεύουσα του Ιράκ, έχουν ήδη συμβεί σε επίπεδο ανθρώπινων απωλειών δύο «11ες Σεπτεμβρίου»!

*

Ας σημειωθεί ότι τα στοιχεία αφορούν εκείνα και μόνο εκείνα τα θύματα που φτάνουν στο νεκροτομείο. Που σημαίνει ότι το μέγεθος της φρίκης είναι πολύ μεγαλύτερο αφού απροσδιόριστος αριθμός θυμάτων δε φτάνει ποτέ στα νεκροτομεία και ως εκ τούτου δεν καταγράφεται. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια του 2006, καταγράφονται, σε μια και μόνο πόλη του Ιράκ, τουλάχιστον 40 θάνατοι ημερησίως, ως αποτέλεσμα του «εκδημοκρατισμού» της χώρας. Ας σημειωθεί ότι μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο οι νεκροί στο Ιράκ ανήλθαν στους 100!

*

Κι ας σημειωθεί κάτι ακόμα, που μπορεί ίσως να αποτελεί «μέτρο» για την εκτίμηση του μεγέθους της τρομοκρατίας που έχει επιφέρει η κατοχή στο Ιράκ: Τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου, στις 7 του Ιούλη, ήταν 52 άνθρωποι. Που σημαίνει ότι κάθε μέρα στο Ιράκ, και μόνο στη Βαγδάτη, οι αμερικανοβρετανικές δυνάμεις προκαλούν κι από μια «7η Ιουλίου»...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ