Σάββατο 3 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ATHENS PLAZA»: Σε επτά απολύσεις προχώρησε μόνο μέσα στο διήμερο (31/5-1/6) η διεύθυνση του ξενοδοχείου «ATHENS PLAZA», ενώ «στα σκαριά» βρίσκονται κι άλλες, καθώς η διοίκηση επικαλέστηκε «οικονομικούς λόγους», χωρίς να δεσμευτεί για το αν ή το πότε θα σταματήσει να πετά στο δρόμο εργαζόμενους. Στην προσπάθειά τους να περιφρουρήσουν τα κέρδη τους οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου έχουν ήδη ξεκινήσει συγχωνεύσεις τμημάτων (π.χ. επισιτιστικών, όπως τα τμήματα εστιατορίου, ρουμ σέρβις, μίνι μπαρ). Κάτι που προαναγγέλλει ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς εργασίας για τους εργαζόμενους. Παράλληλα, κι ενώ η εργοδοσία επιστρατεύει ακόμα και τη μέθοδο της «οικειοθελούς αποχώρησης» για να απαλλαγεί από το μόνιμο προσωπικό, απασχολεί νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ: Το ενδεχόμενο μεταφοράς μέρους της παραγωγικής της δραστηριότητας της στο εξωτερικό, εξετάζει η Ελληνική Υφαντουργία (ΕΛΥΦ), προετοιμάζοντας το έδαφος για νέες απολύσεις στον κλάδο. Οπως αποκάλυψε χτες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιάννης Ακκάς, η επιχείρηση εξετάζει κάθε επιλογή και στο πλαίσιο αυτό και τη μεταφορά μέρους της παραγωγικής δραστηριότητας σε άλλες χώρες. «Οπου δεν μπορούμε να αναπτύξουμε εξαγωγική δράση, πιθανόν να δούμε και την περίπτωση της μεταφοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΕΚΑΒ: Τετράωρη στάση εργασίας (9 π.μ.-1 μ.μ.) την ερχόμενη Δευτέρα 5 Ιούνη αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ παρακαλεί, επειδή η υπηρεσία θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας, να γίνει σωστή χρήση του 166 και να καλείται μόνο σε καταστάσεις άμεσης και επείγουσας βοήθειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ