Σάββατο 3 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ Ο «ΤΟΠΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ» ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! «Με τον Κ. Σκανδαλίδη στην Αθήνα, τον Π. Φασούλα στον Πειραιά, τη Χρύσα Αράπογλου στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΣΟΚ μετατρέπει σε καθαρά πολιτική τη μάχη των δημοτικών εκλογών, θέλοντας να στείλει σαφές μήνυμα ότι ακολουθεί μια δυναμική και ανοδική πορεία» (η εκτίμηση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΕΠΙΣΗΣ: «ο αγώνας θα δοθεί σε ένα υψηλό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης, με κρυστάλλινο αυτοδιοικητικό λόγο και ρεαλιστικές προτάσεις (...) η έκβαση της μάχης αυτής δεν έχει να κάνει με κόμματα και κυβερνήσεις, αλλά με τη νοοτροπία του μέσου δημοσίου υπαλλήλου που τα τελευταία χρόνια "αμύνεται" απέναντι στο ρεύμα των μεταρρυθμίσεων» (ο στόχος του νομαρχιακού συνδυασμού της ΝΔ στην Αθήνα, κατά την «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: «Καμία από τις προσπάθειες μεταρρύθμισης των τελευταίων ετών δεν ήταν καθολική. Καμία δε στηρίχτηκε στη συναίνεση και το διάλογο σχετικά με το "τι θέλουμε". Σε μια εποχή που τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν περίπου την ίδια θέση ακόμα και για το ρόλο των μη κρατικών πανεπιστημίων, κανένα δεν παίρνει την πρωτοβουλία να ανοίξει το διάλογο» (από το κύριο άρθρο στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΟΛΟΙ, ΓΙΑ ΕΝΑ... ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ: «Με τους καθηγητές να βάζουν λουκέτο στις σχολές και τις φοιτητικές καταλήψεις να ξεπερνούν τις 200, ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απαντά στην πρόθεση της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας να περάσει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ από το Θερινό Τμήμα της Βουλής χωρίς διάλογο και με συνοπτικές διαδικασίες» (από το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ