Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Τους 6.200 ξεπέρασαν οι νεκροί του σεισμού των 6,3 Ρίχτερ του περασμένου Σαββάτου στην Ιάβα της Ινδονησίας. Ο χτεσινός απολογισμός ανέβασε κατά 10.000 τον αριθμό των τραυματιών (σύνολο 30.000) και κατά 5.000 τον αριθμό των ισοπεδωμένων από τον Εγκέλαδο σπιτιών (105.000). Οι τοπικές αρχές προέβλεψαν πως τα νούμερα θα αυξηθούν περαιτέρω όσο συνεχίζουν το έργο τους τα συνεργεία εκτίμησης των καταστροφών.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τα κόμματα της ινδικής αριστεράς προειδοποίησαν ότι θα κηρύξουν εθνική απεργία στη χώρα εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε νέες αυξήσεις των τιμών των καυσίμων. Σε μια τέτοια περίπτωση «θα διαβουλευτούμε με άλλα πολιτικά κόμματα και θα καλέσουμε για μια εθνική κινητοποίηση διαμαρτυρίας, στην οποία θα περιλαμβάνεται μια γενική απεργία», είπε ο Πράκας Καράτ, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΙ(Μ).

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND) γνώριζαν για τη σύλληψη του λιβανικής καταγωγής Γερμανού υπηκόου Χαλέντ ελ Μάσρι από πράκτορες της CIA στην ΠΓΔΜ και τη μεταφορά του σε μυστική φυλακή των Αμερικανών στο Αφγανιστάν, αλλά δεν αξιολόγησαν σωστά την πληροφορία αυτή όπως προκύπτει από ανακοίνωση της BND.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ