Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Φοροεισπρακτικά μέτρα

Εναν ακόμα, στην ουσία φοροεισπρακτικό, μηχανισμό στήνει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων με τα δημόσια συγκοινωνιακά μέσα. Οπως προβλέπει 5ετές πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν χτες οι εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων και του ΟΑΣΑ, παρουσία του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών Μιχ. Λιάπη, εφεξής - εκτός από την Τροχαία - παρέχεται η δυνατότητα και στους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας να «ξηλώνουν» πινακίδες κυκλοφορίας, από αυτοκίνητα σταθμευμένα σε σημεία που παρεμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων του ΟΑΣΑ.

Βάσει του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του ΟΑΣΑ, από σήμερα κιόλας οι περίπου 600 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα αστυνομεύουν συστηματικά 87 σημεία, κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, με σκοπό να «κόβουν» κλήσεις και να αφαιρούν πινακίδες οχημάτων που είναι παράνομα σταθμευμένα. Ο υπουργός μάλιστα, αφού προανήγγειλε τη διεύρυνση της συνεργασίας και με άλλους Δήμους, εξέφρασε την ελπίδα να μην ατονήσει η αστυνόμευση σε 10 μέρες... διότι τα πάντα στην Ελλάδα γίνονται για τρεις μέρες.

Το βέβαιο είναι ότι με φοροεισπρακτικά μέτρα, δε λύνονται τα σοβαρά κυκλοφοριακά - συγκοινωνιακά προβλήματα στην Αττική. Οσο η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών «χωλαίνει», όσο η πολιτική για τους χώρους στάθμευσης υπαγορεύεται από τα συμφέροντα των ιδιωτών, όσο η ακολουθούμενη πολιτική ενθαρρύνει, αντί να αποθαρρύνει τη χρήση του ΙΧ, όλο και θα οξύνονται οι δυσλειτουργίες της πόλης.

Η επίλυση του κυκλοφοριακού - συγκοινωνιακού προβλήματος της Αθήνας, απαιτεί άλλη πολιτική. Μια πολιτική, που θα έχει στο επίκεντρό της την αντιμετώπιση των οξυμένων λαϊκών αναγκών και όχι την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.


Ν. Κ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ