Παρασκευή 30 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αναζητεί σωσίβιο ... στα γκάλοπ

Σωσίβιο σωτηρίας και διεξόδου από την εσωκομματική κρίση της αναζητεί η Ρηγίλλης στο τελευταίο γκάλοπ της MRB, τα αποτελέσματα του οποίου επισείονται από τη Ρηγίλλης ως γιατρικό «διά πάσαν νόσον» αλλά και για τη δημιουργία «κλίματος αντεπίθεσης». Ηγετικά στελέχη της ΝΔ βγάζουν προς τα έξω μια εικόνα ικανοποίησης και προσπαθούν να αναγορεύσουν τα «ευνοϊκά» αποτελέσματα δημοσκόπησης ως μείζον πολιτικό γεγονός, που καθορίζει τις εξελίξεις! Προφανείς στόχοι, από τη μια, να τονώσουν το ηθικό των οπαδών και να υποβοηθήσουν τη συσπείρωσή τους και, από την άλλη, να «δικαιώσουν» τις επιλογές της ηγεσίας πριν και μετά τις εκλογές, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα τις θέσεις των εσωκομματικών αμφισβητιών. Δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους από τη φθορά της κυβέρνησης εξαιτίας της «διαμάχης» της με την Εκκλησία και μάλιστα σπεύδουν να υιοθετήσουν την άποψη που εξέφρασαν ορισμένοι ιεράρχες ότι, δηλαδή αν η κυβέρνηση είχε θέσει το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες πριν τις εκλογές «θα τις είχε χάσει πανηγυρικά». Παράλληλα, αξιοποιούν τα άλλα «ευρήματα» της δημοσκόπησης (ελαφρό προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και καλύτερη «δημοφιλία» του Κ. Καραμανλή έναντι του Κ. Σημίτη), για να δικαιολογήσουν την εκτίμησή τους περί «ισοδύναμου» εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο μετά τις εκλογές έχει μετατραπεί σε «υπεροχή» της ΝΔ. Ακόμα, ισχυρίζονται ότι «η κρίση που πέρασε, μόλις πρόσφατα, η Νέα Δημοκρατία, ήταν τεχνητή και επιφανειακή και ότι, κατά συνέπεια, στο επόμενο διάστημα, θα διευρύνει ακόμη περισσότερο την απήχησή της στην κοινωνία».

Από τη Ρηγίλλης προβάλλουν ιδιαίτερα ότι «η πρωθυπουργική ικανότητα του Κ. Σημίτη έχει μειωθεί σημαντικά», ενώ ο Κ. Καραμανλής «προηγείται και στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων». Με στόχο ακριβώς να ενισχύσει αυτή την εικόνα, ο πρόεδρος της ΝΔ περιόδευσε χτες, συνοδεία τηλεοπτικών καναλιών, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Στις δηλώσεις που έκανε διαπίστωσε ότι το σύστημα υγείας κινδυνεύει να καταρρεύσει από τον κομματισμό» (!), εμφανίστηκε συναινετικός και έτοιμος να βοηθήσει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά ταυτόχρονα ζήτησε «θαρραλέες και ριζοσπαστικές τομές», τις οποίες όμως φρόντισε να μη διευκρινίσει για ευνόητους λόγους.

Την ίδια στιγμή, επανέρχεται το θέμα της «τύχης» του εκπροσώπου Τύπου, καθώς ο ίδιος με χτεσινές δηλώσεις του στο «Σκάι» εμφανίστηκε έτοιμος να προσφέρει «από όπου μπορεί και από όπου το κόμμα πιστεύει». Εξέφρασε ταυτόχρονα την ικανοποίησή του, γιατί οι συκοφαντικές επιθέσεις που δέχτηκε το προηγούμενο διάστημα δεν κατάφεραν να μειώσουν τη δημοτικότητά του, αλλά πρόσθεσε ότι η περαιτέρω πορεία του «έχει να κάνει με την απόφαση του προέδρου και την πορεία των πραγμάτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ