Παρασκευή 30 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοδεία του ΚΚΕ στα Τελωνεία

Τις Τελωνειακές Διευθύνσεις Αττικής, το Α` και Β` Τελωνείο Πειραιά και Διευθύνσεις Παρακολούθησης Αυτοκινήτων και Μεταποιήσεων επισκέφτηκε στις 27 του Ιούνη ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, συνοδευόμενος από μέλη της ΚΟΒ Τελωνειακών.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, που τον άκουγαν με μεγάλη προσοχή, ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση της ευρωκατευθυνόμενης - και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηριζόμενης - αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που στη μετα-ΟΝΕ εποχή προβάλλει πιο αποκρουστική.

Τις συχνές, και όχι μόνο προεκλογικές, όπως είπε, επισκέψεις των εκπροσώπων του ΚΚΕ στους χώρους δουλιάς τις παρουσίασε ως επιβεβλημένες και για τον πρόσθετο λόγο ότι τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης όχι μόνο αποσιωπούν προκλητικά τις επίκαιρες δηλώσεις, δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του Κόμματος (π.χ. αποσιώπησαν την πρόσφατη Παγκόσμια Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα), αλλά εκμεταλλευόμενα και την απουσία εκπροσώπων του Κόμματος, που πολύ σπάνια καλούνται στα διάφορα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά πάνελ, επιδίδονται σε αναίσχυντη διαστρέβλωση της ιστορίας του Κόμματος και σε ακατάσχετη αντικομμουνιστική προπαγάνδα.

Τη σύγκρουση εκκλησιαστικής ιεραρχίας και κυβέρνησης ο Νίκος Γκατζής τη χαρακτήρισε ως υποκριτική και αποπροσανατολιστική από την καυτή για το λαό και τους εργαζόμενους επικαιρότητα, αφού ο Χριστόδουλος ρητά ή σιωπηρά επιδοκιμάζει τις επιζήμιες για το λαό κυβερνητικές επιλογές (π. χ. εκπαιδευτικό, Συνθήκη Σένγκεν, ΟΝΕ - ΕΕ - ΝΑΤΟ, χωρισμός Εκκλησίας - κράτους) και μεγαλοποιεί το ουσιαστικά δεύτερο θέμα της αναγραφής στην ταυτότητα του χριστιανορθόδοξου θρησκεύματος.

Επισήμανε ότι στην πρόσφατη Ευρωσύνοδο στην πορτογαλική Φέιρα δεν εγκρίθηκε μόνο η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, αλλά αποφασίστηκε και η συγκρότηση ευρωστρατού και ευρωαστυνομίας, που στην πραγματικότητα θα χρησιμοποιούνται για την κατάπνιξη πατριωτικών κινημάτων και αντιστάσεων, καθώς και λαϊκών κινητοποιήσεων, που από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ - εναντίον των οποίων αυτές στρέφονται - χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατία και για την αντιδημοκρατική αντιμετώπισή τους σχεδιάζεται «τρομονόμος».

Ο Νίκος Γκατζής στάθηκε ιδιαίτερα στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας με την υιοθέτηση ασφαλιστικών αντιλήψεων βασισμένων στο γνωστό χιλιανό μοντέλο και προειδοποίησε για τον κίνδυνο το μέρισμα που δίνει στους συνταξιούχους το εύπορο Ταμείο Αρωγής και Υγείας Τελωνειακών Υπαλλήλων το οποίο ενοποιήθηκε ήδη νομικά με τα άλλα Επικουρικά Ταμεία, να μειωθεί κι αυτό από το 40% στο 20%. Επισήμανε επίσης τις βαριές συνέπειες για τη χώρα από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της και την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων και στρατηγικών δημόσιων επιχειρήσεων και Οργανισμών όπως των Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Πρόσθεσε επίσης τις απώλειες που έχει η χώρα μας από τη δασμοφορολογική μείωση, εξαιτίας της κατάργησης των ενδοκοινοτικών συνόρων, και τις μειώσεις των εξαγωγών μας που παρατηρήθηκαν μετά την ένταξή μας στην ΕΕ, στα ποσά που διαθέτει ο ελληνικός εθνικός προϋπολογισμός στα επιχορηγούμενα από την ΕΕ έργα και συμπέρανε βάσιμα ότι η οικονομική ζημιά της χώρας μας από την ένταξή της στην ΕΕ είναι πολύ μεγαλύτερη από τα αντίστοιχα οικονομικά οφέλη.

Τέλος ο Νίκος Γκατζής κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια συγκρότησης του αντιμονοπωλιακού, αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού μετώπου, που είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος στην κατεύθυνση μιας πραγματικά προοδευτικής αλλαγής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ