Παρασκευή 30 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ»
Απέρριψαν τους εκβιασμούς

Μαζική συμμετοχή στις εκλογές για Εργοταξιακή Επιτροπή

Αποφασιστική απάντηση στους εκβιασμούς των εργοδοτών έδωσαν οι εργαζόμενοι στο τμήμα της υπό κατασκευή «Αττικής Οδού» από Λεωφ. Πεντέλης μέχρι Ελευσίνα, με τη μαζική συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Εργοταξιακής Επιτροπής και την υπερψήφιση των συνδικαλιστών που πρότεινε η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Στις εκλογές συμμετείχαν 478 εργαζόμενοι, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που εργάζονται στο χώρο. «Η μαζική συμμετοχή - τονίζει το Συνδικάτο - στις εκλογές και η ανάδειξη των συναδέλφων που πρότεινε η διοίκηση του Συνδικάτου, δείχνει ότι οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται τη διοίκηση και είναι διατεθειμένοι μαζί με τους εργαζόμενους των άλλων μεγάλων εργοταξίων και όλους τους οικοδόμους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του κλάδου. Ταυτόχρονα με την εκλογή των συναδέλφων που πρότεινε η διοίκηση, καταψήφισαν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές τους οποίους στήριξε με όλα τα μέσα ο μηχανισμός των εργοδοτών».

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εργοταξιακών επιτροπών τόσο στο υπόλοιπο τμήμα της υπό κατασκευή «Αττικής οδού», όσο και σε άλλα μεγάλα εργοτάξια.

Στο μεταξύ, μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, συμφώνησε και υπέγραψε ικανοποιητική διμερή σύμβαση εργασίας με το Συνδικάτο και η τεχνική εταιρία «ΙΩΝΙΚΗ» του Πρίφτη. Ειδικότερα στη σύμβαση προβλέπεται αύξηση 1.000 δρχ. στο καθαρό ημερομίσθιο από 1ης Μάη 2000 και κατώτατο μεροκάματο ανειδίκευτου 10.000 δραχμές. Αυτές τις μέρες αναμένεται η υπογραφή ανάλογων διμερών συμβάσεων εργασίας και με άλλους υπεργολάβους που δραστηριοποιούνται σε μεγάλα εργοτάξια.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org