Παρασκευή 30 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Περιοδείες ενημέρωσης για την ασφάλιση

Στο «Αιγινίτειο» και στο «Αλεξάνδρα» περιόδευσαν στελέχη του ΠΑΜΕ, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει

Τη μεγάλη τους ανησυχία τους για τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στην κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις και κυρίως για τους νέους, εξέφρασαν στον Θ. Κακκαβά, στέλεχος του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι της ψυχιατρικής κλινικής «Αιγινίτειο», κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας του στο χώρο. Η περιοδεία έγινε στα πλαίσια πρωτοβουλιών του ΠΑΜΕ ενημέρωσης των εργαζομένων για το ασφαλιστικό.

Πολλές οι ερωτήσεις, όπως «πώς θα επιβιώσει το ασφαλιστικό σύστημα και τα ταμεία όταν οι νέοι δουλεύουν με μερική απασχόληση, χωρίς ασφάλιση;», «υπάρχει περίπτωση να πάνε τα όρια συνταξιοδότησης πάνω από τα 70;», «θα καταργηθεί το εφάπαξ;». Παράλληλα, οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι τα σχέδια που προωθούνται για το ασφαλιστικό θα δημιουργήσουν δύο κατηγορίες εργαζομένων και ότι τα νέα παιδιά θα αναγκαστούν να ασφαλίζονται στις ιδιωτικές εταιρίες.

Ο Θ. Κακκαβάς, μιλώντας στους εργαζόμενους επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με τεχνητά μέσα να κάνει το ασφαλιστικό σύστημα μη βιώσιμο. Αναφερόμενος στο τι σχεδιάζεται για το μέλλον, σημείωσε ότι «κυρίαρχες επιλογές της κυβέρνησης είναι η αύξηση της σύνταξης στα 65 και 68 αντίστοιχα για γυναίκες και άντρες. Θέλουν ακόμα να σταματήσουν τις κοινωνικές παροχές και να καταργήσουν τα βαριά και ανθυγιεινά, ενώ σχεδιάζουν να μεταφέρουν τα νοσήλια από τον κρατικό προϋπολογισμό στα νοσοκομεία».

Μιλώντας ειδικότερα για τις συντάξεις, τόνισε ότι οδηγούμαστε σε ένα τριαξονικό σύστημα, στο οποίο «στο πρώτο επίπεδο θα δίνεται σύνταξη φτώχειας σε όλους, στο δεύτερο θα εξαρτάται από τις εισφορές των εργαζόμενων και το τρίτο θα είναι ιδιωτική ασφάλιση. Στο στόχαστρο όμως έχουν και τα επικουρικά ταμεία αλλά και την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών».

Οσον αφορά τα αποθεματικά των ταμείων, σημείωσε ότι «κυβέρνηση και τράπεζες τα έχουν χρεωμένα με 5 τρισ. δραχμές, ενώ η ΕΕ με οδηγία ζητάει να δοθούν όλα τα αποθεματικά στο χρηματιστήριο». Τέλος, κάλεσε σε αγώνα τους εργαζόμενους για ανατροπή των σχεδιασμών ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση.

Στο «Αλεξάνδρα»

Με τους εργαζόμενους του μαιευτηρίου «Αλεξάνδρα» βρέθηκε ο Χ. Κατσώτης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Ο συνδικαλιστής περιόδευσε στους χώρους του Νοσοκομείου και μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων, οι οποίοι του εξέφρασαν τη μεγάλη τους ανησυχία για το μέλλον του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Παράλληλα, δήλωσαν τη διάθεσή τους να παλέψουν ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και επιβράβευσαν το ΠΑΜΕ για την πρωτοβουλία ενημέρωσης των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δυναμώσει η πάλη για το Ασφαλιστικό(2013-03-02 00:00:00.0)
Αντιστέκεται στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό(2002-03-23 00:00:00.0)
Ξεσάλωσαν με την έναρξη του «κοινωνικού διαλόγου»(2001-06-01 00:00:00.0)
Υπόθεση όλου του λαού(2001-01-28 00:00:00.0)
Χτύπημα από ανεργία και «μαύρη εργασία»(2000-10-19 00:00:00.0)
Κοινωνική, δημόσια και υποχρεωτική ασφάλιση(1997-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ