Πέμπτη 25 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
Συγκέντρωση για τις απολύσεις στα μεταλλεία

«ΟΧΙ στις απολύσεις της S&Β». Με αυτό το σύνθημα, που αποτελεί και την κατεύθυνση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, για να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις και τα σχέδια του πρώην προέδρου του ΣΕΒ και ιδιοκτήτη των μεταλλείων βωξίτη στον Παρνασσό, Οδ. Κυριακόπουλου, οι εργαζόμενοι της Φωκίδας πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Λαού της Αμφισσας.

Ηδη, ο μεγαλοβιομήχανος έχει προχωρήσει σε τέσσερις απολύσεις εργαζομένων, εκβιάζοντας πράγματα και καταστάσεις για να επικρατήσει και πάλι ο «νόμος της σιωπής» και να υλοποιηθούν τα σχέδιά του. Με συμμάχους τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που του έχουν παραχωρήσει τον ορυκτό πλούτο της χώρας για να κερδοφορεί, αλλά και τους τοπικούς νομάρχες και δημάρχους του δικομματισμού, έχει επιβάλλει μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «όλα αυτά τα χρόνια, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργεί ως κράτος εν κράτει» και καλεί τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους άνεργους και τους αγρότες, σε δυναμική και καθολική αντίσταση, στους δρόμους και στις επερχόμενες τοπικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ