Παρασκευή 30 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
«Μπαράζ» συσκέψεων για το ασφαλιστικό

Σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι συμμετείχαν σε συζητήσεις Συντονιστικών Επιτροπών για τα ασφαλιστικά δικαιώματα

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Εκδηλώσεις με θέμα το ασφαλιστικό και τις προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, διοργάνωσαν στη Χαλκίδα, στη Λαμία, στη Θήβα και στην Αμφισσα από το προηγούμενο Σάββατο μέχρι χτες, οι Συντονιστικές Επιτροπές Σωματείων και Συνδικαλιστών που έχουν συγκροτηθεί και δρουν σε ταξική κατεύθυνση.

Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν δεκάδες συνδικαλιστές και εκατοντάδες εργαζόμενοι, έγινε πλούσια συζήτηση, αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός και το κυριότερο καταρτίστηκε πολύμορφο πρόγραμμα δράσης και ενημέρωσης για όλη την καλοκαιρινή περίοδο, ούτως ώστε να υπάρχει επαγρύπνηση για αντίδραση στα αντεργατικά - αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης και των μονοπωλίων.

Στις εκδηλώσεις αυτές - με ομιλητές στελέχη της γραμματείας του ΠΑΜΕ - τονίστηκε ότι κυρίαρχος στόχος των καπιταλιστών είναι η μεγιστοποίηση και αύξηση των κερδών τους και κατά συνέπεια, η πορεία που ακολουθεί το κεφάλαιο έχει αντικειμενικό χαρακτήρα, δηλαδή, δεν μπορεί να έχει αύξηση των κερδών αν δεν πάρει τέτοια μέτρα. Υπογραμμίστηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη ότι στα πλαίσια αυτού του συστήματος μπορούν να εφαρμοστούν γνήσια φιλολαΐκές πολιτικές και ότι η εργατική τάξη με τους αγώνες μπορεί να αποσπάσει κάποια πράγματα, αλλά δε γίνεται να βελτιώσει ουσιαστικά τη θέση της.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο βρώμικο ρόλο που παίζουν οι συμβιβασμένες και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων των αντίστοιχων περιοχών, ως «ιμάντες» περάσματος αυτής της πολιτικής και στις αλλαγές που προωθούνται σε ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό. Αλλαγές που προσανατολίζονται στην εφαρμογή τριαξονικού συστήματος - τύπου Χιλής - στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στην κατάργηση των βαρέων και ανθυγιειών, στο χτύπημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στο χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ - Δημόσιο κ.ά.

Κατατέθηκαν ακόμα οι προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για ενιαίο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, δημόσιο και υποχρεωτικό για όλους τους εργαζόμενους, διασφάλιση των δικαιωμάτων, τριμερή χρηματοδότηση και μια σειρά άλλα μέτρα.

Τέλος, στη συζήτηση που έγινε για τον προγραμματισμό δράσης, τονίστηκε ότι στόχος για το επόμενο διάστημα είναι η καλή προετοιμασία των στελεχών η ενημέρωση των εργαζομένων, η συζήτηση του ασφαλιστικού στα ΔΣ σωματείων και στις γενικές συνελεύσεις, η συνέχιση των συσκέψεων, περιοδειών, εξορμήσεων στους εργασιακούς χώρους, για να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους για την ανάπτυξη των αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ