Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το παράνομο χαράτσι

Να σταματήσει, επιτέλους, το παράνομο χαράτσωμα που επιβάλλεται στους αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, ζήτησαν εκπρόσωποι της «Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Λάρισας» (ΝΕΑΣ) στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου συναντήθηκαν με τον περιφερειακό διευθυντή του Οργανισμού στη Θεσσαλία, Δ. Ματζαρλή. Η αντιπροσωπεία της ΝΕΑΣ - ο Μπ. Μπακούλας, υποψήφιος νομάρχης και οι Χ. Αρχοντής και Δ. Χατζής, μέλη της Γραμματείας - επισκέφτηκαν τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα, ύστερα και από τις έντονες αντιδράσεις που προκαλεί στη μικρομεσαία αγροτιά το παράνομο χαράτσωμα.

Οπως υπογράμμισε ο Μπ. Μπακούλας, η συγκεκριμένη εισφορά δεν προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο τα διοικητικά έξοδα επιβαρύνουν το κράτος, ενώ καμιάς μορφής παρακράτηση δεν μπορεί να γίνει στις ενισχύσεις των αγροτών. Και πρόσθεσε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ως ο αρμόδιος οργανισμός, από το νόμο, για τη συνολική διαχείριση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης, πρέπει να αναλάβει την εκτέλεση και διαχείριση του όλου έργου και εάν δεν μπορεί, να καλύψει το κόστος όπως οφείλει.

Ο Μπ. Μπακούλας αναφέρθηκε, επίσης, στις επιπτώσεις της νέας ΚΑΠ σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς, επισημαίνοντας ότι τα αρνητικά αποτελέσματά της ήδη φαίνονται με τη δραματική συρρίκνωση της καπνοκαλλιέργειας και τη μεγάλη μείωση της τευτλοκαλλιέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ