Τρίτη 2 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Ζούμε, υπάρχουμε, παλεύουμε για το σοσιαλισμό!

«Καλούμαστε, και το Κόμμα και εσείς, να γίνουμε καλύτεροι», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, στην παρέμβασή του στη 15η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ. «Το 17ο Συνέδριο του Κόμματος - συνέχισε - καθόρισε ως κύριο στόχο να ισχυροποιείται το ΚΚΕ. Και καλούμαστε να συμβάλουμε στο πώς θα ενισχύονται καθημερινά τα επαναστατικά χαρακτηριστικά της ΚΝΕ, πώς θα εξασκεί καθημερινά τον πρωτοπόρο της ρόλο, θα γίνεται δηλαδή, πιο γερή και πιο μαζική. Αλλά τι σημαίνει στις σημερινές συνθήκες ενίσχυση των επαναστατικών χαρακτηριστικών, ισχυροποίηση της πρωτοπόρας δράσης της Κομμουνιστικής Νεολαίας; Σημαίνει - ας μου επιτρέψετε να το πω κάπως σαν σύνθημα - ότι: Ζούμε, υπάρχουμε, παλεύουμε για το σοσιαλισμό. Γιατί αυτή είναι η αποστολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ!

Παλεύουμε να συσπειρώνονται δυνάμεις, να αναπτύσσεται η αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική πάλη για την οικοδόμηση του Μετώπου, γιατί κάτω από προϋποθέσεις στις σημερινές συνθήκες, κάτω από συνθήκες δηλαδή αλλαγής του συσχετισμού της δύναμης, εμφάνισης κρίσης του ίδιου του συστήματος, μπορεί να περάσουμε στο σοσιαλισμό που είναι η μόνη απάντηση στο καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα. Η ίδια η πείρα του επαναστατικού κινήματος έχει αποδείξει ότι ενδιάμεσο σύστημα ανάμεσα στον καπιταλισμό και το σοσιαλισμό δεν υπάρχει».

Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, συνέχισε ο Δ. Αρβανιτάκης, «για να 'χουμε σχέδιο, να παρεμβαίνουμε, να συγκεντρώνουμε, να διαπαιδαγωγούμε δυνάμεις του ελληνικού λαού και της νεολαίας, χρειάζεται να 'μαστε ισχυροί, πανίσχυροι ως Κόμμα και ως Κομμουνιστική Νεολαία.

Αυτή η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, ξεπροβάλλει απ' όποια μεριά κι αν κοιτάξεις, από τις οικονομικές εξελίξεις, αλλά και από τη ζωή για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και σ' άλλες χώρες, αλλά και για τη νεολαία».

Και τόνισε: «Ισχυρό Κόμμα, ισχυρή Κομμουνιστική Νεολαία είναι να επεξεργαζόμαστε το σχέδιό μας να παλεύουμε γι' αυτή τη λύση. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, να κερδίζει το Κόμμα και η ΚΝΕ με μαζικό τρόπο τη νεολαία, τις νεανικές συνειδήσεις. Η νεολαία θα κερδίζεται με το σοσιαλισμό, τις ιδέες μας και με το ΚΚΕ, με βάση την πείρα της και την πάλη για τα προβλήματά της, αλλά και τη μάχη των ιδεών. Και εδώ είμαστε ανώτεροι. Γιατί ποιο άλλο κοινωνικό σύστημα ή ποια άλλη ιδεολογία έχει ιδανικά και αξίες που μπορούν να συγκινήσουν τη νεολαία; Ποιο σύστημα μιλάει για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, παρά ο μαρξισμός - λενινισμός και η ιδεολογία μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ