Σάββατο 29 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΟΣΑΠΟΥΝΟΠΟΙΩΝ
Αφετηρία νέων αγώνων

Εργατική Πρωτομαγιά 2006, στο εργοστάσιο «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» στη Ριτσώνα, χτες το μεσημέρι, την ώρα μεταξύ πρωινής και απογευματινής βάρδιας το ταξικό σωματείο διοργάνωσε εκδήλωση στην καντίνα του εργοστασίου. Για τη διοίκηση του σωματείου και τους εργαζόμενους ταξική εργατική Πρωτομαγιά σημαίνει αφετηρία νέων αγώνων ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα. Σημαίνει υπολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του σωματείου και προγραμματισμό για μετέπειτα.

Γιατί το Σωματείο Ελαιουργοσαπουνοποιών έχει ιστορία αγώνων, δεκαετίες τώρα, από το ίδιο ταξικό μετερίζι, πάντα μπροστά στην πρώτη γραμμή και σήμερα με το ΠΑΜΕ συνεχίζει στην ίδια ρότα. Αυτό το κάλεσμα, συνέχειας και συνέπειας για τα συμφέροντα των εργαζομένων, απηύθυνε και στην ομιλία του ο Κώστας Χριστοδούλου, μέλος της διοίκησης του σωματείου: «Συνάδελφοι, τη Δευτέρα 1η Μάη, πάμε όλοι μαζί, στο κορυφαίο απεργιακό σταθμό, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Κοραή του Πειραιά.

Με το ΠΑΜΕ, για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, για συνδικάτα ταξικά, ενάντια στις συμβιβασμένες και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες διεκδικούμε το δίκιο μας, και αυτά που μας ανήκουν, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ