Κυριακή 30 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στη σοσιαλιστική Κούβα

Τις διοργανώνουν ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης, η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ, το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ

Από την πρόσφατη εκδήλωση αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό, που έγινε στη Νίκαια
Από την πρόσφατη εκδήλωση αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό, που έγινε στη Νίκαια
Μετά από πρόσκληση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης επισκέπτεται τη χώρα μας, από τις 30 Απρίλη μέχρι τις 8 Μάη 2006, πολυμελής αντιπροσωπεία από την Κούβα, με επικεφαλής την Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του Τσε Γκεβάρα, για να πάρει μέρος σε σειρά εκδηλώσεων αλληλεγγύης και συμπαράστασης στη σοσιαλιστική Κούβα. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν οι φορείς:

-- Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης,

-- Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ),

-- Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ),

-- Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), και

-- Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Οι φορείς που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης καλούν όλους τους φίλους της Κούβας, τους φίλους της ειρήνης, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες να πάρουν μαζικά μέρος σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις για:

-- Να διαδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στον αγωνιστή κουβανικό λαό και την κυβέρνησή του.

-- Να καταγγείλουν την πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ έναντι στη φίλη χώρα.

Να απαιτήσουν:

-- Την άρση του αποκλεισμού.

-- Την απομάκρυνση της παράνομης βάσης των ΗΠΑ από το Γκουαντάναμο.

-- Την απελευθέρωση των 5 αθώων Κουβανών πατριωτών.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στις οποίες θα λάβει μέρος η κουβανική αντιπροσωπεία.

Εργατική Πρωτομαγιά

Την 1η Μάη, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά) η αντιπροσωπεία θα πάρει μέρος στην εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά που διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Θα χαιρετίσει η Αλέιδα Γκεβάρα.

Στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη θα χαιρετίσει ο Χ. Κ. Φρομέτα, εκ μέρους της κουβανέζικης αντιπροσωπείας.

Συνέντευξη Τύπου

Στις 3 του Μάη, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (Ακαδημίας 60) θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου από την Αλέιδα Γκεβάρα σχετικά με τη Διεθνή Αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς το λαό της Κούβας και την κυβέρνησή του.

Στη Λάρισα

Στις 5 του Μάη, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.30 μ.μ. στη Λάρισα, στο φρούριο, η αντιπροσωπεία θα πάρει μέρος σε εκδήλωση για την Κούβα, θα μιλήσει η Αλέιδα Γκεβάρα.

Στην Πάτρα

Στις 6 του Μάη, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ., στην Πάτρα, στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης, στην πλατεία Γεωργίου, η αντιπροσωπεία θα πάρει μέρος σε εκδήλωση για την Κούβα, θα μιλήσει η Αλέιδα Γκεβάρα.

Στη Νίκαια

Με σύνθημα «Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη» και ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετική πολιτική των ΗΠΑ αλλά και των κυβερνήσεων των χωρών - μελών της ΕΕ απέναντι στην Κούβα, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης, η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ, το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ, καλούν όλους τους φίλους του Νησιού της Επανάστασης στην εκδήλωση αλληλεγγύης προς το λαό του και την κυβέρνησή του, που διοργανώνουν στον Πολυχώρο της Μηχανικής Καλλιέργειας του Δήμου Νίκαιας, Θηβών 245, την Κυριακή, 7 Μάη, στις 11π.μ.. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του Τσε Γκεβάρα. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το Κουβανέζικο συγκρότημα «ΜΑΝΟ CUBA».

Οπως τονίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, η συμμετοχή όλων είναι επιβεβλημένη, καθώς αυτή την περίοδο η επίθεση σε βάρος της Κούβας κλιμακώνεται και η απειλή μιας εναντίον της επέμβασης γίνεται όλο και πιο ορατή, στη βάση ενός ψευδούς κατηγορητηρίου που απαρτίζεται από δόλιους ισχυρισμούς περί δήθεν υπόθαλψης τρομοκρατίας, παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λπ. Στην πραγματικότητα, η Κούβα βρίσκεται στο στόχαστρο για την παραδειγματική ηθική της δύναμη, για την άρνηση της υποταγής της στον ιμπεριαλισμό και για το σοσιαλισμό που οικοδομεί.

Σε άλλες πόλεις

Εκδηλώσεις - συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Κουβανέζικη Επανάσταση διοργανώνονται από φορείς, αλλά και το ΚΚΕ και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα:

- Την Τετάρτη 3 Μάη στις 7.30 μ.μ. στο Λαύριο, στο άγαλμα Μεταλλωρύχου, η αντιπροσωπεία θα πάρει μέρος σε συγκέντρωση που διοργανώνουν η Γραμματεία Λαυρεωτικής του ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Λαυρεωτικής και η Ομάδα Γυναικών Λαυρεωτικής. Ομιλητής ο Ολμέδο Πέρες, από το Κουβανικό Ινστιτούτο για τη φιλία των λαών.

- Την Τετάρτη, 3 Μάη, στις 20.30, στην πλατεία της Χαλκίδας, με ομιλητή τον Ελιο Γκόμες, από το Κουβανικό Ινστιτούτο για τη φιλία των Λαών Κούβας.

- Την Πέμπτη 4 Μάη στις 7.30 μ.μ., στην Ελευσίνα, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, η αντιπροσωπεία θα πάρει μέρος σε εκδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Κούβα που διοργανώνουν η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας, ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων Εθνικής Αντίστασης και το Παράρτημα Ελευσίνας της ΠΕΑΕΑ. Ομιλητής ο Κάρλος Ολίβα, από τον Κουβανικό Σύνδεσμο για την «Ενότητα της Δικής μας Αμερικής».

- Τη Πέμπτη,4 Μάη, στις 19.30 στη Λαμία, στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή τον Τσιρίνο Λεονάρδο, από την Εθνική Ενωση Αγροτών Κούβας.

- Την Παρασκευή 5 Μάη στις 7.30 μ.μ., στο Μενίδι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου (Φιλαδελφείας και Μποσδά), η αντιπροσωπεία θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΟΒ Μενιδίου του ΚΚΕ. Ομιλητής η Ρεμπέκα Ορόζα, από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών της Κούβας.

- Την Παρασκευή, 5 Μάη, στις 20.30, στην πλατεία της Λιβαδειάς, με ομιλητή τον Αριέλ Ντακάλ, από το Κέντρο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ