Κυριακή 30 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Εργατική Πρωτομαγιά 2006

Εργάτριες, εργάτες, νέες, νέοι, ψηλά το κεφάλι!

Ενώστε τις δυνάμεις σας με την εργατική τάξη όλου του κόσμου. Ο καπιταλισμός μόνο νέες συμφορές απεργάζεται για την τάξη μας και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού. Ο σοσιαλισμός - παρά την προσωρινή υποχώρηση λόγω της επικράτησης της αντεπανάστασης - προβάλλει και σήμερα αναγκαίος και επίκαιρος.

Είναι καιρός η εργατική τάξη να νιώσει και να δείξει την πραγματική της δύναμη στους εκμεταλλευτές της και στα κόμματα που τους υπηρετούν.

Με ταξική ενότητα, οργάνωση και αποφασιστική - συνειδητή πάλη διεκδικείστε το δίκιο σας, τα δικαιώματά σας στην εργασία, στο εισόδημα, στην κοινωνική ασφάλιση! Νέοι εργαζόμενοι, κατακτήστε το μέλλον που σας αξίζει.

Διδαχθείτε από την πείρα σας, βγάλετε συμπεράσματα από τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζετε εσείς και η οικογένειά σας. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα αυτά δεν αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντά σας, το μέλλον σας. Είναι εκφραστές και στυλοβάτες των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας. Η διαφορά τους βρίσκεται μόνο στο ποιος θα διαχειρίζεται την εξουσία. Ο ανταγωνισμός τους αφορά το ποιος θα ενσωματώνει καλύτερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία στο μονόδρομο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της κερδοφορίας των καπιταλιστών! Φύγετε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! Αποδυναμώστε τις συνδικαλιστικές παρατάξεις τους!

Εργάτριες, εργάτες, άνεργοι, Ελληνες και αλλοδαποί, νέοι, νέες της εργατικής οικογένειας.

Η ΚΕ του ΚΚΕ σας απευθύνει αισιόδοξο ταξικό αγωνιστικό χαιρετισμό. Σας καλεί να τιμήσουμε τους αγώνες και τις θυσίες της τάξης μας δίνοντας την Πρωτομαγιά 2006 περήφανη αγωνιστική πολιτική απάντηση στους ταξικούς αντιπάλους μας.


Με τη μαζική συμμετοχή σας στις ταξικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις απορρίψτε την επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψε η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με τους βιομηχάνους, για αυξήσεις ελεημοσύνης και διετή «εργασιακή ειρήνη».

Είναι ψέμα πως δεν αντέχει η οικονομία. Ο πλούτος που παράγετε είναι τεράστιος. Διεκδικήστε τον! Απαιτείστε πραγματικές αυξήσεις, που να καλύπτουν στοιχειωδώς τις σημερινές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας: Κατώτερος μισθός 1.300 ευρώ, κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1.050 ευρώ. Αξιοπρεπείς Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις.

Τα «μοντέλα ανάπτυξης» που σας προτείνουν, από το Ιρλανδικό έως το Σουηδικό, είναι παραλλαγές του «ίδιου δρόμου» που οδηγεί στην κατάργηση ακόμα και στοιχειωδών δικαιωμάτων σας.

Διαδηλώστε κατά της νέας αντιασφαλιστικής καταιγίδας.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι συνεργοί και συνένοχοι για όσα έχουν γίνει σε βάρος σας και για τα νέα χειρότερα μέτρα που σχεδιάζουν. Ο διάλογός τους είναι απάτη. Θέλουν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα όρια συνταξιοδότησης. Να περιορίσουν και να καταργήσουν τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, να αυξήσουν τις εισφορές των εργαζομένων, να ιδιωτικοποιήσουν την κοινωνική ασφάλιση και να μειώσουν παραπέρα τις συντάξεις.

Δε χρωστάτε, σας χρωστούν! Απαιτείστε: Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες. 50 και 55 αντίστοιχα για τα βαριά - ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, με παροχές και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών - αντεργατικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Κατάργηση σε μια πορεία των εργατικών εισφορών.

Διεκδικείστε:

Πλήρη και σταθερή δουλιά με ελεύθερο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο για όλους. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Υποδομές και έργα που δε θα επιβαρύνουν το λαό στην αντισεισμική θωράκιση, την αντιπλημμυρική προστασία, την πυρασφάλεια. Για πολιτική υπέρ της σύγχρονης λαϊκής κατοικίας. Για την προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος. Για την προώθηση της ανάγκης για λαϊκό και κοινωνικό τουρισμό.

Εργάτριες, εργάτες, νέοι, νέες

Υψώστε τη φωνή σας κατά των σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΕΕ κατά του Ιράν, κατά του συνεχιζόμενου πολέμου στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη. Κατά της αλλαγής των συνόρων που επιδιώκουν στα Βαλκάνια. Απαιτείστε: Καμιά συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες στρατιώτες και στρατιωτικοί που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας.

Εκφράστε την αλληλεγγύη σας στους λαούς που αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό, στην Κούβα, στη Βενεζουέλα, στη ΛΔ της Κορέας.

Εργάτριες, εργάτες, νέοι, νέες

Αποδυναμώστε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στους Δήμους και τις Νομαρχίες. Οι εκλεγμένοι τους υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική. Προωθούν τις αντιλαϊκές αποφάσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Ενισχύστε τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζει το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενες δυνάμεις.

Απορρίψτε τις αυταπάτες που καλλιεργεί ο Συνασπισμός, ότι μπορούν να υπάρξουν φιλολαϊκές λύσεις στο πλαίσιο της οικονομίας της αγοράς.

Συσπειρωθείτε στη γραμμή της λαϊκής συμμαχίας, του Λαϊκού Μετώπου κατά της πλουτοκρατίας, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία.

Μόνο στη λαϊκή εξουσία με τη λαϊκή οικονομία, που τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα γίνουν λαϊκή περιουσία, η ανάπτυξη θα είναι προς όφελος των δικών σας αναγκών, προς όφελος όλου του λαού.

Η εργατική τάξη είναι η πιο ισχυρή κοινωνική δύναμη. Η θέση της βρίσκεται στην πρωτοπορία της πάλης για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης και αλληλεγγύης της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η γυναικεία ισοτιμία δεν «χωράει» στον καπιταλισμό(2017-03-09 00:00:00.0)
Για την ανάπτυξη της εργατικής λαϊκής πάλης, για τις Ευρωεκλογές(2014-02-02 00:00:00.0)
Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά!(2005-09-29 00:00:00.0)
«Δεν πάει άλλο»(2004-07-21 00:00:00.0)
Ξεσηκωθείτε!(1999-04-30 00:00:00.0)
Λαϊκό μέτωπο κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού(1997-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ