Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές βραδιές

Ο Λ.Καρυτινός διευθύνει την Εθνική Συμφωνική της ΕΡΤ
Ο Λ.Καρυτινός διευθύνει την Εθνική Συμφωνική της ΕΡΤ
«Αν μου 'δινες το χέρι...» τιτλοφορείται η βραδιά όπερας που διοργανώνει η Ορχήστρα των Χρωμάτων, σήμερα (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής, με την οποία κλείνει το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ορχήστρας για το 1999. Η Μάτα Κατσούλη και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος θα παρουσιάσουν άριες και ντουέτα των Μότσαρτ, Ντονιτσέτι, Πουτσίνι, Σαρπαντιέ, Βάγκνερ, Μπερνστάιν, Γκέρσουιν, Κούκου, Κυπουργού και Κουρουπού. Διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

  • Συνθέσεις μεγάλων Αμερικανών δημιουργών της τζαζ και χριστουγεννιάτικες μελωδίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα, που θα παρουσιάσει η «Μπιγκ Μπαντ» με έγχορδα των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, σήμερα (8.30μμ), στο Κολέγιο Αθηνών. Διευθύνει ο Θανάσης Ζέρβας. Τραγούδι η Δήμητρα Φωτοπούλου.
  • «Από τον Γκλίνκα μέχρι τον Ραχμάνινοφ» «ταξιδεύουν» η σοπράνο Μήδεια Ιασωνίδου, ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας και η βιολοντσελίστα Μαρίνα Κισλίτσινα, στην αυριανή συναυλία τους (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής. Εκτός από έργα των δύο κορυφαίων Ρώσων συνθετών θα παρουσιάσουν και δημιουργίες των Μπαλακίρεφ, Κουί, Νταργκομίσκι, Ρίμσκι -Κόρσακοφ, Γκουριλιόβ, Ρουμπινστάιν, Ιππολίτοφ - Ιβανόφ και Αρένσκι.
  • Αύριο (8.30μμ), στο «Γκαίτε» (Ομήρου 14-16), θα παρουσιαστούν οι φιναλίστ του διαγωνισμού σύνθεσης της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών «Γιάννης Α. Παπαϊωάννου» 1998: Δημήτρης Συκιάς, Γιάννης Καλαντζής και Νίκος Παναγιωτάκης. Επίσης, θα παρουσιαστούν έργα των Γ. Α. Παπαϊωάννου, Τζ. Ανταϊλ και Χ. Γκέντσμερ. Ερμηνεύει το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής. Διεύθυνση Θόδωρος Αντωνίου. Στον ίδιο χώρο, την Παρασκευή (8.30 μμ), ο Γερμανός Αντρέ Μαρσαντ θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου.
  • Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα δώσει χριστουγεννιάτικη συναυλία με διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, την Παρασκευή (8.30 μμ), στο «Παλλάς», με ερμηνευτές τους Μάριο Φραγκούλη και Ντέμπορα Μάγερς. Συμμετέχουν η γυναικεία χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης και η παιδική χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ