Τετάρτη 19 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την προσπάθεια αναθεώρησης της Ιστορίας

Τα αναθεωρητικά κέντρα της ιστοριογραφίας στη χώρα μας καταγγέλλει, με ανακοίνωση της, η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του περιοδικού «Παρέμβαση».

«Τα αντικομμουνιστικά κέντρα, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, παρουσιάζουν σήμερα την Αντίσταση σαν τρομοκρατία! Εμφανίζουν ως σφαγές "αμάχων" την παραδειγματική τιμωρία των δοσιλόγων. Γίνεται μια προσπάθεια για διαστρέβλωση της έννοιας του πατριωτισμού, για δικαιολόγηση της υποταγής και της συνεργασίας με τους φασίστες κατακτητές, για εξίσωση των αγωνιστών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αγώνα με τους οπλισμένους συνεργάτες του φασισμού. Η αναγόρευση των οπλισμένων από τους κατακτητές σε "πατριώτες και μαχητές της δημοκρατίας" αντανακλά στο επίπεδο της, καθόλου αθώας, αναθεωρητικής ιστοριογραφίας το φόβο και το μίσος τής, απούσας από την εποποιία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αγώνα, πλουτοκρατίας για τη λαϊκή ενότητα και δράση που κόντεψε να της στερήσει την εξουσία.

Τα αναθεωρητικά κέντρα της ιστοριογραφίας στη χώρα μας συνεχίζουν, με πιο "επιστημονικά" μέσα το έργο των μισαλλόδοξων μεταπολεμικών κυβερνήσεων και της χούντας για εκ των υστέρων "δικαίωση" της συνεργασίας με τους κατακτητές, προσπαθώντας να σβήσουν στη συλλογική μνήμη του λαού μας την απέχθεια για τους ΠΑΟτζήδες, τους Ταγματαλήτες και τους κάθε λογής συνεργάτες των κατακτητών.

Παράπλευρος, πολιτικός στόχος των αναθεωρητικών αντικομμουνιστικών κέντρων η συνείδηση των νεότερων γενεών, η προσπάθεια να τις καταστήσουν ευάλωτες στη μαύρη προπαγάνδα. Να χειραγωγήσουν μαζικά τις νεότερες γενιές, ώστε να δεχτούν μαζί με τα παλαιότερα και τα σημερινά εγκλήματα της "νέας" ιμπεριαλιστικής τάξης.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η παρουσίαση του βιβλίου "Οι άλλοι καπετάνιοι: αντικομμουνιστές ένοπλοι στα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου" που γίνεται με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του περιοδικού "Παρέμβαση". Η προσχώρηση σ' αυτήν την αντικομμουνιστική εκστρατεία δυνάμεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ πρέπει να προβληματίσει τους πολίτες της περιοχής μας που υπέφερε τα πάνδεινα από τους κατακτητές, τους συνεργάτες τους και την πολιτική και στρατιωτική επέμβαση των ιμπεριαλιστών.

Το ΚΚΕ υπήρξε η ψυχή, η καθοδηγητική δύναμη και ο κύριος αιμοδότης της ΕΑΜικής Αντίστασης. Εδωσε στον αγώνα χιλιάδες από τα καλύτερα παιδιά του. Δημιούργησε πρότυπα στάσης ζωής μέσα από ένα μαζικό ηρωισμό, που κλόνισε το αστικό πολιτικό σύστημα.

Το έπος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ έχει χαραχτεί με ανεξίτηλα γράμματα στη συλλογική μνήμη του λαού μας. Η ιστορική αλήθεια, όσο κι αν ενοχλεί κάποιους, δεν μπορεί να σβηστεί. Η αλήθεια έχει γραφτεί με το αίμα των αγωνιστών του λαού που έπεσαν πολεμώντας τους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ